Paramedisch - Symposium

Terug naar selectie

Expertisedag voor (kinder)fysiotherapeuten 2024

vrijdag 22 november 2024, Veenendaal

In een tijd waarin de behandelingsbenaderingen evolueren en nieuwe technologieën zoals Artificial Intelligence (AI) hun intrede doen, is het van cruciaal belang om je continu te blijven ontwikkelen. Soms lijkt het alleen te groot om te bevatten, en wat is dan het beste om te doen? Even terug naar de basis, en vanuit daar de nieuwe ontwikkelingen aanschouwen. Dat is wat we gaan doen op deze 4e Expertisedag voor (kinder)fysiotherapeuten! Je wordt meegenomen in nieuwe ontwikkelingen vanuit 4 domeinen: het zenuwstelstel, de luchtwegen, de spieren en het bindweefsel. 

De ochtend staat de theorie centraal: er wordt dieper ingegaan op rode vlaggen bij loopstoornissen en de diagnostiek en behandeling van veelvoorkomende luchtwegproblemen. Daarna duik je de spieren in, hoe zit het ook alweer met de normale fysiologie en met de trainbaarheid op verschillende leeftijden? Waar liggen de mogelijkheden voor interventie en waar juist niet? De ochtend wordt afgesloten met hoe je gewetensvol AI kunt inzetten bij het opsporen van zeldzame bindweefselziektes zoals Ehlers-Danlos.

In de middag vinden interactieve workshops plaats om daarmee de theorie van de ochtend een verdiepingsslag te geven. Je doet ervaring op met verschillende rode vlaggen, diagnoses en behandelingsmethoden aan de hand van casuïstiek op 2 van de 4 eerder besproken domeinen. Tijdens de workshops krijg je de kans nieuwe vaardigheden te ontwikkelen die direct de volgende dag in de praktijk toepasbaar zijn.

De afsluiting van de dag biedt ons een kijkje in de toekomst! Wat zou de impact van AI op de kinderfysiotherapeutische zorg kunnen zijn? Er wordt onderzocht hoe AI niet alleen onze diagnostische mogelijkheden kan verbeteren, maar ook de manier waarop we behandelingen plannen en uitvoeren kan transformeren.

Samen zullen we de toekomst van de kinderfysiotherapie vormgeven en streven naar de best mogelijke zorg voor onze jongste patiënten. Kortom, je mag deze dag niet missen! Graag tot ziens op 22 november!

Sascha van der Velden, kinderfysiotherapeut
Anita Seinen, SCEM

Datum vrijdag 22 november 2024
Locatie de Basiliek
Plaats Veenendaal

Accreditatie

Aangevraagd bij Kwaliteitshuis Fysiotherapie en ADAP

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 279

Doelgroep

(Kinder)fysiotherapeuten en (kinder)oefentherapeuten

Expertisedag voor (kinder)fysiotherapeuten 2024

vrijdag 22 november 2024, Veenendaal