Terug naar agenda

Au, ik heb buikpijn!

Driebergen, 12 en 13 april 2017

Over buikklachten bij kinderen
Klik hier voor inschrijven op 4 en 12 april a.s.

Kinderen met buikpijn in uw spreekkamer zijn vaak echte hoofdpijndossiers. U heeft er frequent mee te maken, want buikklachten komen veel voor. Er kunnen wel duizend oorzaken zijn, maar een somatische oorzaak ontbreekt vaak. Daardoor bouwen veel kinderen  een dik dossier op voordat u hen ziet, met allerlei vicieuze cirkels van advies-en-behandeling-zonder-resultaat. En u ‘mag’ het oplossen, wetend dat ouders snel gaan zorgshoppen (regulier of alternatief) als u niet kordaat of snel genoeg handelt.

Struikelblokken en valkuilen
De boodschap ‘Er is geen somatische oorzaak dus er niets aan de hand’ kan echt niet langer. Hoe kunt u er zeker van zijn dat u niets ernstigs over het hoofd ziet? Hoe legt u de vinger op de zere plek? Hoe bevraagt u het kind zodanig dat u verder komt? Hoe stelt u een positieve diagnose? Hoe voorkomt u dat de ouders lijnrecht tegenover u komen te staan? Wat behandelt u zelf, wie schakelt u in als u het niet meer weet? Wat is uw antwoord op zorgshoppen: wat is verantwoord, wat niet? Hoe voorkomt u dat kind en ouders uit beeld raken?

Wilt u ook een ‘roadmap’?
Kom dan naar ons symposium ‘Au, ik heb buikpijn’! Daar zullen we buikklachten op de breedst mogelijke manier belichten. Denk aan: de NVK-richtlijn functionele buikpijn, nieuwe wetenschappelijke inzichten, voeding, medicatie, hypnotherapie, communicatie met kind en ouders, gezinsstructuur, schoolverzuim – en meer. U kunt rekenen op nieuwe inzichten, handvatten en inspiratie om buikpijn bij kinderen het hoofd te bieden.

  • Kies voor dinsdag 4 april in Zwolle óf donderdag 13 april in Driebergen. Beide dagen zijn enigszins verschillend: kies het programma dat het best aansluit bij uw vragen! 
  • Doe uzelf een exclusief extraatje cadeau: een zeer bijzondere expert-avond op woensdagavond 12 april in Driebergen voor een beperkt gezelschap (snel aanmelden dus!). Met twee boeiende sprekers die Kritisch denken en Gezinsrisicoprofielen relateren aan buikpijnklachten. Plus: een heerlijk buffet, een sfeervolle locatie en ontspannen collegiale contacten.

Graag tot ziens in Zwolle of Driebergen!

Datum 12 en 13 april 2017
Locatie Landgoed de Horst
Plaats Driebergen

Accreditatie

Toegekend NVK, ABSG, ABC1 (CvAH), ADAP (avond 2 pnt en dag 5 pnt)
Bij voldoende belangstelling uit een discipline zal aanvullend accreditatie worden aangevraagd.


Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt bij vroegboeken en betalen (tot 3 weken tevoren)

€ 239,-  12 en 13 april
€ 189,-  alleen 13 april (dag)
€  79.-  alleen 12 april (avond)


Standaardprijs

€ 269,-  12 en 13 april
€ 219,-  alleen 13 april (dag)
€ 109,-  alleen 12 april (avond)

Doelgroep

Kinderartsen, jeugdartsen, (kinder)diëtisten en huisartsen. Andere belangstellenden zijn eveneens van harte welkom!