Medisch-juridisch - Cursus

Terug naar agenda

De narcistische cliënt: eenzaam in het middelpunt

22 september 2017, Driebergen

Twee zijdes van dezelfde medaille

Volgens recente schattingen komt narcisme veel meer voor dan eerder werd gedacht. Bovendien komen narcisten onder invloed van de tijdgeest prominenter naar voren. Vele trekken hierbij een spoor van verwoestingen in hun relaties, op de werkvloer en in de maatschappij.

Bij narcisme wordt het gedrag gekenmerkt door al dan niet openlijke dominantie, ambitie, obsessieve focus op eigen prestaties en belang, en gebrek aan inlevingsvermogen. Narcisten willen graag het stralende middelpunt zijn, ze leven in de veronderstelling dat ze de beste, mooiste, slimste zijn, vaak met (al dan niet verborgen) grootheidswanen. Ze zoeken dan ook continu bevestiging en bewondering. Maar bij kritiek of tegenslag reageren ze direct met heftige vijandigheid en afwijzing. Termen als egoïstisch, manipulatief, machtswellustig e.d. worden hierbij vaak genoemd. Narcistische cliënten kunnen het u erg lastig maken. Daarom is het zaak voldoende te weten over herkenning van, behandelmogelijkheden voor en vooral omgang met narcisten. Tijdens deze praktische nascholing krijgt u antwoord op o.a. de volgende vragen:

  • Hoe ontstaat narcisme tijdens de ontwikkeling?
  • Waar ligt de grens tussen ‘normale’ ijdeltuiterij en pathologisch narcisme?
  • Welke typen narcisme worden onderscheiden?
  • Hoe herkent u narcistische trekjes?
  • Tot welk probleemgedrag leidt narcisme?
  • Welke behandelmogelijkheden zijn er en werken ze?
  • Welke tips & tricks zijn er voor de omgang met narcisten?

Deze dag biedt u praktische informatie, concrete voorbeelden en de mogelijkheid uw eigen ervaringen te bespreken. U zult narcisme betere begrijpen en effectiever worden in uw contact met narcistische cliënten.

De cursus begint om 10.00 uur (registratie vanaf 9.30 uur) en wordt rond 16.30 uur afgesloten

Docent
Dr. Thom van den Heuvel • psycholoog/psychotherapeut, Universitair Psychiatrisch Centrum Radboudumc en Scelta; voorzitter Nederlandse vereniging voor Dialectische gedragstherapie

Datum 22 september 2017
Locatie Landgoed de Horst
Plaats Driebergen

Accreditatie

Geaccrediteerd door de Nederlandse Orde van Advocaten (5 PO-pnt) en ABSG (5 pnt)

Inschrijfgeld

Standaardprijs: € 595,-.

Doelgroep

Verzekerings- en bedrijfsartsen, rechters en hun juridische ondersteuning, advocaten, bewindvoerders, curatoren, mentoren en officieren van justitie

De narcistische cliënt: eenzaam in het middelpunt

Driebergen, 22-09-2017

Houd mij op de hoogte

* Deze velden zijn verplicht

Twitter

Klik hier voor alle tweets