Terug naar agenda

Foetale neuro-imaging

De Bilt-Utrecht, 28 september 2017

Deze bijeenkomst is volgeboekt. U kunt zich nog wel aanmelden voor de wachtlijst (via de oranje knop Schrijf u in).

Van echo tot prognose

Het brein is het enige foetale orgaan dat een continue verandering doormaakt tijdens de zwangerschap. Samen met het uitgebreide scala aan aangeboren en verworven afwijkingen en gegeven de complexe driedimensionale structuur van de hersenen, maakt dit het foetale brein echoscopisch vaak moeilijk te beoordelen. Toch kan het tijdig herkennen van foetale hersenafwijkingen bijdragen tot een betere counseling van de aanstaande ouders en veel onzekerheid voor de geboorte wegnemen.

In deze cursus wordt ingegaan op de normale anatomie en ontwikkeling van de hersenen. Aansluitend worden de belangrijkste foetale hersenafwijkingen onder de loep genomen. Ook zal de prognose van de aangeboren en verworven foetale hersenafwijkingen besproken worden. Daarnaast is er de mogelijkheid tot zelf oefenen in de live-echo-sessies.

Gezien het praktische karakter van de cursus is het aantal deelnemers beperkt tot 25 personen per datum. Als u ervaren bent met geavanceerd ultrageluidsonderzoek, uw praktische echoscopische (inclusief 3D) vaardigheden verder wilt ontwikkelen en geïnteresseerd ben in counseling van patiënten die zwanger zijn van een foetus met een hersenafwijking, is deze cursus voor u bedoeld. Het programma begint om 09.00 uur (registratie en ontvangst vanaf 08.30 uur) en wordt rond 16.45 uur afgesloten.

Datum 28 september 2017
Locatie Van der Valk
Plaats De Bilt-Utrecht

Accreditatie

Toegekend door NVOG en BEN (6 pnt per dag)

Downloads

Programma


Inschrijfgeld

Standaardprijs: € 325,-.

Doelgroep

2e lijns-gynaecologen, echoscopisten met ervaring

Deze bijeenkomst is volgeboekt. U kunt zich nog wel aanmelden voor de wachtlijst (via de oranje knop Schrijf u in).