Medisch specialismen - Symposium

Terug naar agenda

Neurologie en psychiatrie bij de oudere mens XI

28 en 29 september 2017, Driebergen

‘Hot topics’ in de ouderenzorg

We hebben gekozen voor onderwerpen die in ontwikkeling zijn en daarom discussie veroorzaken. Daarbij is er aandacht voor zowel medisch-inhoudelijke thema’s, alsook juridische en medisch-ethische kwesties.

Wat is het recht van iemand met dementie als opname onvermijdelijk lijkt? Heeft het zin om Parkinsonpatiënten in het gevorderde stadium nog te behandelen en hoever moet je daarin gaan? Hoe ziet goede palliatieve zorg er uit voor deze patiënten? Is er plaats voor cholinesteraseremmers bij Alzheimer- en/of Parkinsonpatiënten in het verpleeghuis? Mag euthanasie plaatsvinden bij iemand met dementie? Moeten antipsychotica zoveel mogelijk gestopt worden bij oudere patiënten, en zo ja, wat is dan het alternatief? Is eiwitstapeling oorzaak of gevolg van Alzheimer en Parkinson?

Al deze thema’s worden op donderdagavond 28 september ingeluid door een voordracht van prof.dr. Victor Lamme, hoogleraar Cognitieve Neurowetenschap in Amsterdam, over hoe wij keuzes maken. Tenslotte is er ook weer ruimte voor casuïstiek, die u als deelnemer kunt inbrengen, bij voorkeur over de genoemde onderwerpen. Al met al dus een programma met veel variatie en actualiteit, waarin na iedere voordracht veel ruimte is voor discussie.

Overnachten
Indien gewenst, kunt u een kamer reserveren in de Horst. U dient hiertoe evenals voorgaande jaren rechtstreeks contact op te nemen met de locatie via email receptielandgoeddehorst@debaak.nl of telefoonnummer 0343-556455.

Datum 28 en 29 september 2017
Locatie de Horst
Plaats Driebergen

Accreditatie

Toegekend door ABC1/Verenso, NVN, NVvP (2 pnt 28-9/5 pnt 29-9), NVKG (2 pnt 28-9/4 pnt 29-9)

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt bij vroegboeken en betalen
(tot 3 weken tevoren)

 € 325,-  voor 28 (incl. dinerbuffet) en 29 september
 € 245,-  voor 29 september


Standaardprijs

 € 355,-  voor 28 (incl. dinerbuffet) en 29 september
 € 275,-  voor 29 september

Doelgroep

Specialisten ouderengeneeskunde, geriaters, (ouderen)psychiaters en neurologen

Neurologie en psychiatrie bij de oudere mens XI

Driebergen, 28-09-2017

Houd mij op de hoogte

* Deze velden zijn verplicht

Twitter

Klik hier voor alle tweets