Jeugdgezondheidszorg - Symposium

Terug naar agenda

Motorische ontwikkeling

19 januari 2018, Ede

Let op: datum is gewijzigd (was 26 januari).

“Ik hou niet van gym, dat kan ik niet goed en ik word niet vaak gekozen”

De ontwikkeling van kinderen gaat op de diverse domeinen, waaronder motoriek en cognitie,normaal gesproken vanzelf. Soms echter niet.

Waar moet je als hulpverlener dan op letten? Wat zijn symptomen die kunnen helpen in de beslissing om een kind met zijn ouders door te sturen? Welke adviezen moet je geven? Wat is te behandelen en op welke manier?

Tijdens deze dag komt de afwijkende (motorische) ontwikkeling aan de orde. Aan het einde van de dag heeft u geleerd de beelden van verschillende genetische en neurologische aandoeningen makkelijker te herkennen. Maar ook zaken als dyspraxie komen aan de orde. Dus wat is pluis en niet-pluis? Betere patroonherkenning zal voor kind en ouders leiden tot snellere diagnose en zo mogelijk behandeling. Het verbeteren van het herkennen van deze afwijkende beelden gebeurt deels met hulp van filmbeelden. Daarnaast is er aandacht voor behandeling, zoals interventies betreffende motorisch leren: goed zitten en hoe een kind te helpen binnen het onderwijs.

Op 19 januari gaan we graag met u in gesprek!

Datum 19 januari 2018
Locatie Congrescentrum ReeHorst
Plaats Ede

Accreditatie

Toegekend door ABSG, NVK, VSR, Kwaliteitsregister V&V, ADAP, KNGF (Algemeen fysiotherapeut en Kinderfysiotherapeut) (5 pnt); aangevraagd bij Keurmerk Fysiotherapie (Algemeen en Kinderen)
Bij gebleken belangstelling vanuit een andere discipline wordt accreditatie aangevraagd

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt bij vroegboeken en betalen (tot 3 weken van tevoren)

Verpleegkundigen € 179,-
Overigen € 199,-

Bij 4 of meer tegelijk inschrijvende en betalende deelnemers van dezelfde organisatie geldt een korting van € 20,- per deelnemer.

Bij inschrijven binnen 3 weken voorafgaand aan de datum van de bijeenkomst wordt het inschrijfgeld met €30,- verhoogd

Doelgroep

Jeugdartsen, kinderartsen, jeugd- en kinderverpleegkundigen, verpleegkundig specialist, (kinder)oefentherapeuten en (kinder)fysiotherapeuten.
Overige belangstellenden zijn uiteraard van harte welkom

Let op: datum is gewijzigd (was 26 januari).

Motorische ontwikkeling

Ede, 19-01-2018

Houd mij op de hoogte

* Deze velden zijn verplicht

Twitter

Klik hier voor alle tweets