Jeugdgezondheidszorg - Symposium

Terug naar agenda

Eetstoornissen – Vederlichte lijven, loodzware gevolgen

24 april 2018, Hilversum

Let op: nieuwe datum!

De oogopslag van een kind met anorexia zegt alles. De impact van een eetstoornis op een mooi jong mens, en op de mensen die van hem of haar houden, is enorm. Wat kunnen wij als zorgprofessionals doen? Daarover gaat dit symposium.

U krijgt onder meer inzicht in de lichamelijke gevolgen van een eetstoornis. Deze zijn groot, zowel op korte als op lange termijn, zal kinderarts Annemarie van Bellegem u vertellen. Vrijwel alle lichaamsfuncties gaan erop achteruit, en dat heeft grote invloed op de kwaliteit van leven. Ook leert u het complexe probleem van de eetstoornis te begrijpen. Zo krijgt u van de Amerikaanse Laura Hill te horen dat het brein bij een eetstoornis anders gaat werken. Het traint zich als het ware om de eetstoornis in stand te houden. Andere experts vertellen hoe de stoornis ontstaat, wat de reguliere behandelmethoden zijn en welke nieuwe inzichten zich aandienen.

Verder is er aandacht voor interventies op het gebied van voeding, tools voor het gesprek met het kind (met name op school) en praktische tips voor terugvalpreventie. Bijzonder is de voordracht van psychiater Isis Elzakkers over de dilemma’s rond dwang. Moet je een kind met een eetstoornis behandelen als een wilsonbekwame?

Behalve experts hebben we ook ervaringsdeskundigen uitgenodigd. Van hun leert u immers het meest. Zo vertelt Veroni Hokke over haar zoon Jor met anorexia en vertellen twee jonge mensen met een eetstoornis tijdens een masterclass wat u wel en niet moet doen.

Datum 24 april 2018
Locatie Gooiland
Plaats Hilversum

Accreditatie

Toegekend door ABSG, ABC1 (huisartsen), NVK, SKJ, SRVB en Kwaliteitsregister V&V (5 pnt), NIP K&J/OG (5 pnt herregistratie, zie GAIA voor details) en VVAK (Vereniging Vertrouwensartsen kindermishandeling) (4,5 pnt VA specifieke scholing), ADAP (diëtisten 4,5 pnt) en FGzPt (4 pnt)
Aangevraagd bij NIV

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt bij vroegboeken en betalen (tot 3 weken van tevoren)

Verpleegkundigen € 179,-
Overigen € 199,-

Bij inschrijven binnen 3 weken voorafgaand aan de datum van de bijeenkomst wordt het inschrijfgeld met €30,- verhoogd

Doelgroep

(Kinder)psychologen, kinderartsen, kinderverpleegkundigen, jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen, onderwijs (mentoren/ studieloopbaanbegeleiders, zorgcoördinatoren, vertrouwenspersonen, afdelings- en teamleiders), diëtisten, kinder-jeugdpsychiaters, orthopedagogen, (medisch) (school)maatschappelijk werk, PMT (psychomotorische groepen), motorische therapie, ervaringsdeskundigen, huisartsen, sociotherapeuten, internisten.

Let op: nieuwe datum!

Eetstoornissen – Vederlichte lijven, loodzware gevolgen

Hilversum, 24-04-2018

Houd mij op de hoogte

* Deze velden zijn verplicht

Twitter

Klik hier voor alle tweets