Medisch-juridisch - Cursus

Terug naar agenda

De onbegrepen cliënt van binnenuit bereiken

9 maart 2018, Driebergen

Een goed gesprek ondanks psychische problemen

Regelmatig zitten ze voor u: mensen met een psychische aandoening of stoornis. U wilt een effectief gesprek voeren, maar u heeft geen echt contact. Komt uw boodschap wel over? Spreekt de ander de waarheid, is afspraak wel afspraak? Het voelt ongemakkelijk, irritatie ligt op de loer. Uw cliënt of patiënt hanteert andere spelregels in de gespreksvoering dan u. Alsof u voetbal speelt, maar hij of zij steeds de bal in de handen neemt…

Goed communiceren met mensen met een psychisch probleem is moeilijk. Maar het kan.

U heeft daar wel specifieke gespreksvaardigheden en inzicht in hun binnenwereld voor nodig. Tijdens de cursus krijgt u deze technieken aangereikt door Bas Banus en Jeroen Bakker. Zij introduceren u in de belevingswereld van mensen met psychische problemen. U leert hun gedrag te duiden, er vertrouwd mee te raken en er effectief mee om te gaan.

Docenten
Bas Banus (psychiater) en Jeroen Bakker (klinisch psycholoog) hebben beiden meer dan 20 jaar ervaring als behandelaar, teamleider en docent binnen de GGZ in zowel instellingen als de vrijgevestigde praktijk.

De cursus start om 09.30 uur (registratie vanaf 09.00 uur) en wordt rond 16.30 uur afgesloten.

Datum 9 maart 2018
Locatie Landgoed De Horst
Plaats Driebergen

Accreditatie

Toegekend door de NOvA (5 PO-pnt), ABSG (NVVG/NVAB), MfN en Branchevereniging PBI (5 pnt) en gecertificeerd NBPB (5 studie-uren); aangevraagd bij ABSG en NOBCO. Bij voldoende belangstelling wordt aanvullend accreditatie aangevraagd.

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt € 595,-.

Doelgroep

Verzekeringsartsen, bedrijfsartsen, advocaten en andere juridische professionals.
Ook interessant voor specialisten ouderengeneeskunde, bewindvoerders, mentoren, curatoren en coaches.

De onbegrepen cliënt van binnenuit bereiken

Driebergen, 09-03-2018