Medisch specialismen - Symposium

Terug naar agenda

Extern aanbod: Psychiatrie en LVB: Werken aan samenspel

17 mei 2018, Utrecht

Er is de laatste jaren steeds meer aandacht voor jongeren en jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking en een psychische stoornis. Zo verscheen in 2015 het Handboek Psychiatrie en LVB. Jeugd-GGZ, scholen, VG-zorg en wijkteams werken sinds de transitie meer en meer samen. Een goede zaak! En tijd voor een update, waarin het toenemende samenwerken tussen wetenschap en praktijk, behandelaar en patiënt, jeugd-GGZ en VG-zorg samen komen. Waarin we, kortom, werken aan samenspel!

Het congres biedt u verdieping van een aantal capita selecta die in het Handboek Psychiatrie en LVB worden beschreven. Zo behandelen de auteurs en (internationale) gastsprekers diagnostiek, psychologische behandeling en farmacologische behandeling bij LVB. Er is ook ruimte voor verbreding met vernieuwende onderwerpen als social-mediagebruik bij LVB, tripple-problematiek (verslaving, psychiatrie en LVB) en bijvoorbeeld opname vervangende klinische behandeling (high intensive care en intensive home treatment).

In de ochtend geven nationale en internationale experts, waaronder Angela Hassiotis, lezingen over LVB en psychiatrie. Na de lunch is er in vier workshoprondes ruimte voor interactie en verdieping. Dit symposium wordt georganiseerd door de Academische Werkplaats Kajak.

Datum 17 mei 2018
Locatie Muntgebouw
Plaats Utrecht

Accreditatie

Aangevraagd bij FGzPt, NVvP, NIP/NVO, VGCt, ABC1 (AVG), VSR, SKJ en VVAK

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 195,-

Auteurs van het Handboek Psychiatrie en licht verstandelijke beperking betalen € 95,- en studenten € 99,-.

Doelgroep

Behandelaars van kinderen en jongvolwassenen met een LVB en een psychiatrische stoornis zoals orthopedagogen, GZ-psychologen, kinder- en jeugdpsychiaters, sociotherapeuten en vaktherapeuten

Extern aanbod: Psychiatrie en LVB: Werken aan samenspel

Utrecht, 17-05-2018

Houd mij op de hoogte

* Deze velden zijn verplicht

Twitter

Klik hier voor alle tweets