Gynaecologie / Verloskunde - Symposium

Terug naar agenda

Verlies in de verloskunde

19 april 2018, Hilversum

Omgaan met ouders die hun kindje verliezen

Werken in de verloskunde is mooi en dankbaar. Negen verwachtingsvolle maanden worden bekroond met nieuw leven. Maar soms gaat het voor of na de geboorte mis. Dan is er geen nieuw leven, maar verlies en intens verdriet. Hoe ga je daar als zorgprofessional mee om? Daarover gaat de bijeenkomst ‘Verlies in de Verloskunde’.

U ontmoet journalist en programmamaker Suzan Hilhorst, die twee keer een kindje verloor. Ze schreef er het boek 'Sara en Liv' over. Ook Jeannette Rietberg, auteur van het boek 'Altijd een kind tekort', vertelt over haar ervaringen.

Over de impact op ouders van het verlies van hun kindje vertelt hoogleraar verliesverwerking Manu Keirse. Hij vertelt waar ouders behoefte aan hebben en hoe je daar als zorgprofessional op kunt inspelen.

Niet alleen de ouders, ook de hulpverleners zijn geraakt en voelen zich betrokken. Hoogleraar obstetrie en gynaecoloog Jan Jaap Erwich geeft aan hoe zorgprofessionals elkaar kunnen steunen.

Ook staan we tijdens deze bijeenkomst stil bij de watermethode, een nieuwe manier om een pasgeboren foetus mooi te houden. Dat maakt het makkelijker om afscheid nemen van het kindje. Hierover vertellen anios psychiatrie Ilona Tiemens-van Putten en verlies- en rouwbegeleider Janet Molenwijk.

Theatergezelschap ‘De kunst van het rouwen’ zorgt voor een afwisselend moment.

Datum 19 april 2018
Locatie Gooiland
Plaats Hilversum

Accreditatie

Geaccrediteerd door NVOG, KNOV, BEN en Kwaliteitsregister V&V (5 pnt). Bij voldoende belangstelling uit een discipline wordt aanvullend accreditatie aangevraagd.

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt bij vroegboeken en betalen (tot 3 weken van tevoren):

Artsen € 199,-
Niet-artsen € 179,-

Bij inschrijven en betalen binnen 3 weken voorafgaand aan de bijeenkomst wordt het inschrijfgeld met € 30,- verhoogd.

Doelgroep

Verloskundigen, gynaecologen, verpleegkundigen O&G en neonatologie, echoscopisten, verloskundig geïnteresseerde huisartsen en overige geïnteresseerden

Verlies in de verloskunde

Hilversum, 19-04-2018

Houd mij op de hoogte

* Deze velden zijn verplicht

Twitter

Klik hier voor alle tweets