Medisch specialismen - Symposium

Terug naar agenda

NVK Congres 2018

13, 14 en 15 juni 2018, Arnhem

39e congres van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde

In juni is het alweer zover: het NVK Congres 2018 op Papendal. Als congrescommissie hebben we ons best gedaan een programma neer te zetten dat informeert, inspireert en verbindt. Volgens ons is dat gelukt. In mijn debuutjaar als voorzitter wil ik allereerst Karin Fijn van Draat bedanken, die dit jaar het stokje aan mij heeft overgedragen. Onder haar bezielende leiding heeft het NVK Congres in de afgelopen drie jaar een complete metamorfose ondergaan. Het congres verhuisde van Veldhoven naar Papendal en kreeg wat betreft inhoud en vorm een eigentijdser en interactiever gezicht. Karin, namens de commissie en de NVK ontzettend bedankt voor je creatieve inzet! 

Lijn voortzetten
Als congrescommissie zetten we deze lijn voort. Dus met nascholingssymposia van de secties, veel toepasbare kennis vanuit nieuwe richtlijnen naar de praktijk, kleinschalige workshops waar u handige vaardigheden leert en SLAM sessies. Dit jaar is er veel aandacht voor neonatologie. En natuurlijk vele inspirerende sprekers van binnen en buiten de kindergeneeskunde, zowel in de PedTalks als in het reguliere programma. Zodat u niet alleen leert, maar ook ervaart, geïnspireerd raakt, contacten legt en na het congres vol energie weer naar huis gaat. 

Maatschappij naar binnen
Het congres volgt natuurlijk trends en dat merkt u aan de programmering. Dokters richten de blik steeds meer op de wereld buiten het ziekenhuis. Daarom halen wij op de eerste congresdag de maatschappij naar binnen. Dit jaar zijn we zeer vereerd met de komst van Prinses Laurentien Brinkhorst, die het NVK Congres opent op woensdagochtend met de Van Creveld Lezing. Beleef op woensdag 13 juni de AJN NVK Dag samen met de jeugdartsen. U ontmoet psycholoog Iva Bicanic en ervaringsdeskundige Merel van Groningen, die u de beklemmende wereld laten zien van jonge meiden die door sexting in grote problemen raken. U ervaart verder wat drugsmisbruik met jongeren doet, en u leert hoe er achter schoolverzuim een wereld van gezondheidsproblemen schuilgaat. 
Donderdag 14 juni start, na de sponsorloop, met Annemarie van Rossum, die ons uitlegt hoe we met behulp van een app onnodig antibioticagebruik kunnen terugdringen. Deze dag is met het thema 'Kinderen op de spoed' (met veel aandacht voor pijn) aantrekkelijk voor zowel kinderartsen als voor de SEH-artsen die we voor deze dag uitnodigen en met wie we kennis een ervaring kunnen delen.
Vrijdag 15 juni start met de Engelse neonatoloog Mark Turner, die zich met enorme passie inzet voor medicatie voor de allerkleinsten. Natuurlijk ontbreekt het Tulips Late Breakers symposium niet, met voordrachten van onze Jonge Onderzoekers. Maar we gaan ook leren van onze fouten: kom luisteren naar Paul Iske, hij gaat uitleggen dat mislukken een optie is! 

Kindzorg zonder muren
Graag wijs ik u ook nog op het door de jubileumcommissie georganiseerde NVK Jubileum Eindsymposium op dinsdag 12 juni. Dit is de dag voorafgaand aan het congres, ook in Papendal. Deze bijeenkomst zal gaan over de veranderende zorg voor de ernstig zieke en/of gehandicapte kinderen, die steeds meer buiten de muren van het ziekenhuis plaatsvindt. Of je nu perifeer werkt of in de academie, we zijn two-of-a-kind, met voor iedereen een wetenschappelijk, gevarieerd en inspirerend programma.

Ik ontmoet u graag in grote getale op Papendal!
Chris de Kruijff, voorzitter Congrescommissie

Overnachtingen
Evenals voorgaande jaren dient u uw overnachtingen rechtstreeks bij de locatie te boeken. Overnachten in hotel Papendal is mogelijk vanaf dinsdag 12 juni. De hotelkosten zijn niet inbegrepen bij de ondergenoemde tarieven.

  • De kosten voor een eenpersoonskamer (inclusief ontbijt) bedragen per nacht:
    voor 3 sterren € 109,00 en voor 4 sterren € 119,00
  • De kosten voor een tweepersoonskamer (inclusief ontbijt) bedragen per nacht:
    voor 3 sterren € 129,00 en voor 4 sterren € 139,00

Bovengenoemde prijzen zijn van toepassing nadat u de actiecode NVK018 ingevoerd heeft. Voor het boeken van een kamer, klik hier

Heeft u hulp nodig bij het boeken van uw kamer? Bel 026-4837911

N.B. Bij het boeken van een kamer, biedt Papendal u o.a. de mogelijkheid om een diner aan te vinken. Mocht u echter een avondprogramma van het NVK Congres volgen op woensdag 13 en/of donderdag 14 juni dan heeft u automatisch het congresdiner geboekt (gelieve dus dan niet de dinermogelijkheid op de Papendal-website aan te vinken).

Datum 13, 14 en 15 juni 2018
Locatie Papendal
Plaats Arnhem

Accreditatie

Woensdag 13, donderdag 14 en vrijdag 15 juni:
Accreditatie toegekend door de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (6 pnt/dag) en Verpleegkundig Specialisten Register en Kwaliteitsregister V&V (6/7/6 pnt)

Woensdag 13 juni: tevens accreditatie aangevraagd bij AccreditatieBureau Sociale Geneeskunde (AJN)
Donderdag 14 juni: tevens accreditatie aangevraagd bij NVSHA (voor SEH-artsen)

Alle dagen: Bij gebleken belangstelling vanuit een bepaalde discipline wordt accreditatie aangevraagd bij desbetreffende accreditatiecommissie.

Inschrijfgeld

   NVK-leden  Gereduceerd* Niet-leden
1. Volledig programma, 
    incl. sociaal programma
 € 620,-  € 440,- € 710,-
2. Dagprogramma 13-6  € 210,-  € 150,- € 240,-
3. Avondprogramma 13-6  € 120,- € 120,- € 120,-
4. Dagprogramma 14-6  € 210,-  € 150,- € 240,-
5. Avondprogramma 14-6  € 120,- € 120,- € 120,-
6. Dagprogramma 15-6 € 210,- € 150,- € 240,-

* Inschrijfprijzen voor NVK senior- en juniorleden, AIOS, ANIOS, studenten, SLAMmers, jeugdartsen, artsen M&G, verpleegkundigen, SEH-artsen, traumatologen en anesthesiologen.

Bij inschrijven na 23 mei worden € 50,- administratiekosten p.p. in rekening gebracht.
Deze verhoging geldt niet bij inschrijven voor alleen het sociaal programma.

Doelgroep

NVK Congres (woensdag 13, donderdag 14 en vrijdag 15 juni): kinderartsen, verpleegkundig specialisten, verpleegkundigen

Tijdens het congres zijn er 2 symposia met extra doelgroepen:
Woensdag 13 juni AJN NVK symposium: jeugdartsen en -verpleegkundigen
Donderdag 14 juni Kinderen op de spoed: SEH-artsen en -verpleegkundigen

Alle dagen: Tevens zijn zij die hiervoor in opleiding zijn en overige belangstellenden uit Nederland en Vlaanderen van harte welkom.

NVK Congres 2018

Arnhem, 13-06-2018