Medisch specialismen - Symposium

Terug naar agenda

AJN NVK Dag 2018

13 juni 2018, Arnhem

Voor de derde keer organiseren AJN en NVK een gezamenlijke dag op het NVK Congres. Op woensdag 13 juni ontmoeten jeugdartsen en kinderartsen elkaar op Papendal op en rond het AJN NVK Symposium over ziekteverzuim, sexting en drugsgebruik. Jeugdartsen kunnen behalve dit symposium ook de volgende onderdelen bijwonen:
• vóór het symposium: Simon van Creveld Lezing door Prinses Laurentien;
• nà het symposium: voordracht van Joyce Sombroek, semi-arts kindergeneeskunde en oud-keepster van het Nederlands hockeyteam.

De 3 sessies van het AJN NVK Symposium:

1. Ziekteverzuim – gemiste lessen, gemiste kansen
Jongeren die regelmatig ziek thuisblijven missen niet alleen onderwijs, maar ook de dagelijkse gang naar school en aansluiting bij klasgenoten. Voor jongeren met (chronische) klachten is het daarom meestal beter om juist wèl naar school te gaan. Met een goed plan op maat is vaak meer mogelijk dan je denkt.

Sprekers: Yvonne Vanneste, jeugdarts, verbonden aan het NCJ; Elise van de Putte, kinderarts sociale pediatrie; Alexander Eulenpesch, ondersteunings-coördinator, Stedelijk Gymnasium Breda; Marianne Krempel, leerplichtambtenaar; Pascal Cuijpers, leraar, faalangstreductietrainer

2. De risico's van sexting
Tieners zoeken op sociale media hun grenzen op seksueel gebied op. Dat kan leuk zijn. Maar als beelden zonder toestemming verspreid worden, kan dat jonge meiden in grote problemen brengen. Hoe kunnen jeugdartsen en kinderartsen slachtoffers herkennen en wat kunnen ze op het gebied van preventie doen?

Sprekers: Iva Bicanic. klinisch psycholoog; Merel van Groningen, ervaringsdeskundige 

3. Drugs – de wereld van de gebruikende jeugd
Weet u wat het populaire lachgas doet bij jongeren? Wat zijn precies de risico's? En hoe herkent u het gebruik van een combinatie van middelen? Laat u meenemen in de wereld van de gebruikende jeugd. Wat zijn de ontwikkelingen anno 2018, welke gezondheidsproblemen zijn er en wat kunnen we doen aan preventie en voorlichting.

Sprekers: Lars van Driel, trainer en eigenaar Bureau Maatschappelijke Zorg; Miranda Wezendonk, trainer en SEH-verpleegkundige; Judith van Ulzen, trainer en verpleegkundig specialist GGZ

INSCHRIJVEN
De AJN NVK dag vindt plaats op woensdag 13 juni a.s. (eerste dag van het NVK Congres). Voor direct inschrijven voor deze dag klik hier (in stap 2 van het inschrijfformulier vinkt u woensdag 13 juni aan).

Alle informatie over het NVK Congres 2018 vindt u op de website van de NVK, klik hier voor de congrespagina.

Datum 13 juni 2018
Locatie Papendal
Plaats Arnhem

Accreditatie

Geaccrediteerd door VVAK (6 pnt VA specifiek), VSR, Kwaliteitsregister V&V en NVK (6 pnt) en ABSG (5 pnt)

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt bij vroegboeken en betalen:
€ 150,- (na 23 mei € 180,-)
Voor kinderartsen geldt de inschrijfprijs voor een NVK-dagprogramma:
€ 210,- (na 23 mei € 260,-)

Bovenstaande inschrijfgelden zijn exclusief avondprogramma.

Doelgroep

Jeugdartsen, kinderartsen, jeugd- en kinderverpleegkundigen en overige professionals in de zorg rond kind en jeugd. Tevens zijn zij die hiervoor in opleiding zijn en overige belangstellenden uit Nederland en Vlaanderen van harte welkom.

AJN NVK Dag 2018

Arnhem, 13-06-2018