Gynaecologie / Verloskunde - Symposium

Terug naar agenda

Ik zie iets bij uw kindje 6

20 september 2018, Doorn

Prenatale detectie van gelaatsafwijkingen en de gevolgen na de geboorte

Op deze dag staan aangeboren gelaatsafwijkingen centraal die voor de geboorte met echoscopisch onderzoek kunnen worden vastgesteld.

Een derde van alle aangeboren afwijkingen komen in het craniofaciale gebied voor. Van deze is ‘schisis’ het meest algemeen. In Nederland heeft 1:700 kinderen een schisis en worden 300-350 kinderen per jaar met deze afwijking geboren.

Op deze dag stellen wij de aangeboren gelaatsafwijkingen centraal die voor de geboorte met echoscopisch onderzoek kunnen worden vastgesteld. Naast schisis komen onder meer aan bod onderontwikkeling van een gelaatshelft (hemifaciale microsomie) en verbening van de schedelnaden (craniosynostose). U leert hoe u deze afwijkingen kunt herkennen en hoort over de postnatale behandeling, de chirurgische correctie en de gevolgen voor het kind op de lange termijn.

Behalve experts hebben wij ook een ervaringsdeskundige uitgenodigd. Aan het eind van de dag is er veel ruimte voor casuïstiek.

Datum 20 september 2018
Locatie Zonheuvel
Plaats Doorn

Accreditatie

Toegekend door NVOG en Kwaliteitsregister V&V (6 pnt), KNOV (5,5 pnt/cat. A), BEN (4 pnt) en NVPC (5 pnt)

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 199,-
Bij inschrijven binnen 3 weken vóór de bijeenkomst: € 229,-

Doelgroep

Verloskundigen (i.o.), gynaecologen (i.o.), echoscopisten, verpleegkundigen O&G, (kinder)plastisch chirurgen en andere geïnteresseerden

Ik zie iets bij uw kindje 6

Doorn, 20-09-2018