Jeugdgezondheidszorg - Symposium

Terug naar agenda

Endocriene en metabole stoornissen binnen de jgz

7 december 2018, Driebergen

Op kinderleeftijd komen groei- en puberteitsstoornissen veel voor. Dit kan ernstige gevolgen hebben. Ook kan het één van de eerste signalen zijn van ziekte bij een kind. Daarom is screening van essentieel belang. Het tijdig signaleren van wat normaal is en wat afwijkend, is een belangrijke rol van de zorgprofessional in de jeugdgezondheidszorg.

Het symposium rond dit thema, gehouden in december 2017, is goed ontvangen. Collega’s vonden het ‘zeer aan te bevelen, een prikkel tot nadenken, nuttige informatie voor afweging pluis/niet-pluis bij groei en puberteit’. Daarom dit jaar opnieuw een dag over het signaleren van stoornissen in groei en puberteit. Ook bespreken we welke aandoeningen daaraan ten grondslag kunnen liggen en wanneer verwijzing naar een kinderarts geïndiceerd is.

Tijdens de meet the expert sessie is het mogelijk uw vragen te stellen; uw eigen inbreng van casuïstiek is welkom. Ook hoort u alles over de wijzigingen in de JGZ richtlijn ‘Afwijkende lengtegroei’. Deze is recent geactualiseerd en aangevuld met verwijscriteria voor kinderen ouder dan tien jaar en voor kinderen met een grote lengtegroei. De dag wordt afgesloten met een presentatie over vroege herkenning van metabole ziekten.

Een dag vol aandacht voor uw dagelijkse vragen. U gaat huiswaarts voorzien van praktische handvatten.

Datum 7 december 2018
Locatie Landgoed de Horst
Plaats Driebergen

Accreditatie

Geaccrediteerd door ABSG en VSR (5 pnt).
Bij voldoende belangstelling uit een discipline zal aanvullend accreditatie worden aangevraagd.

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 195
Bij inschrijven binnen 3 weken vóór de bijeenkomst: € 225

Bij 4 of meer tegelijk inschrijvende en betalende deelnemers van dezelfde organisatie geldt een korting van € 20,- per deelnemer.

Doelgroep

Jeugdartsen en verpleegkundig specialisten. Ook interessant voor kinderartsen en huisartsen. Andere belangstellenden zijn van harte welkom.

Endocriene en metabole stoornissen binnen de jgz

Driebergen, 07-12-2018