Medisch-juridisch - Cursus

Terug naar agenda

Posttraumatische stress-stoornis

8 november 2018, Baarn

Let op: datum is gewijzigd.

Als een schok blijft nadreunen

PTSS is bezig aan een opvallende opmars. Het wordt steeds meer genoemd als oorzaak van allerlei problemen en vormen van disfunctioneren. Waar komt die toename vandaan? Komt PTSS echt vaker voor? Of wordt alleen de diagnose meer gesteld? Worden de grenzen van de diagnose opgerekt? En heeft dat dan iets met de psychiatrie te maken of meer met de mogelijkheid voor claims? Want PTSS is steeds vaker een mogelijke bron van schadevergoedingen. Dit heeft ook consequenties voor arbeidsongeschiktheidsuitkeringen, omdat er vaak een grond is voor regres.

Bovenstaande vragen komen aan de orde tijdens deze cursus. Ook is er aandacht voor de veranderingen in de criteria, die de introductie van de DSM-5 met zich mee heeft gebracht. Hoewel het oorzakelijk verband tussen PTSS en een traumatische gebeurtenis in eerste instantie duidelijk lijkt, kan de causaliteitsvraag toch ingewikkeld zijn. Tevens wordt het vaststellen van beperkingen of blijvende invaliditeit na PTSS uitgebreid besproken. Tenslotte wordt ingegaan op behandeling (dat wil zeggen, vermindering van schadelast) en prognose. Als jurist, verzekeringsarts of medisch adviseur heeft u zeker te maken met bovenstaande problemen. Deze cursus geeft u de benodigde informatie en handvatten.

De cursus begint om 12.45 uur (registratie en lunch vanaf 12.15 uur) en wordt rond 17.00 uur afgesloten.

Docent
Prof.dr. Frank Koerselman • emeritus hoogleraar Psychiatrie

Datum 8 november 2018
Locatie Conferentiecentrum Drakenburg
Plaats Baarn

Accreditatie

Geaccrediteerd door de Nederlandse Orde van Advocaten (4 PO pnt), ABSG (4 pnt) en V&V (GGZ/SPV/Arbovpk /4 pnt)

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 395,-

Doelgroep

Verzekeringsartsen, bedrijfsartsen, advocaten, rechters en hun juridische ondersteuning, officieren van justitie en sociaal-medisch verpleegkundigen.

Let op: datum is gewijzigd.

Posttraumatische stress-stoornis

Baarn, 08-11-2018