Jeugdgezondheidszorg - Symposium

Terug naar agenda

Motorische ontwikkeling 2

18 januari 2019, Ede

Soms gaat het niet vanzelf.....

.....en is herkennen en goed beschrijven van afwijkende motoriek belangrijk

De ontwikkeling van kinderen gaat op de diverse domeinen, waaronder motoriek, normaal gesproken vanzelf. Soms echter niet. Waar moet je als hulpverlener dan op letten? Wat zijn symptomen die kunnen helpen in de beslissing om een kind met zijn ouders door te sturen? Welke adviezen moet je geven? Wat is te behandelen en op welke manier?

Tijdens het symposium kijken we naar: wat is pluis en wat is niet-pluis? Een van de pijlers bij dit onderscheid is betere patroonherkenning, wat zal leiden tot snellere diagnose en zo mogelijk behandeling. U leert bijvoorbeeld te kijken naar verschillende mildere aandoeningen die bij late prematuren pas zichtbaar worden in de basisschoolleeftijd. Gaat het om gedragsproblemen of motorische problemen? Ook bespreken we de samenhang van topsport en overtraining. Welke rol speelt de opvoeding? Is het kind sterk genoeg? Welke blessures van overtraining hebben gevolg voor de groei? Daarnaast besteden we aandacht aan hypermobiliteit, Ehlers Danlos en schrijfmoeilijkheden.

De behandeling wordt uiteraard niet vergeten. Deze wordt u aangedragen door een kinderarts, diverse kinderfysiotherapeuten, een kinderneuroloog, een kinderrevalidatiearts, een orthopedagoog en meer! De dag wordt afgesloten met een inspirerende presentatie door Joyce Sombroek, onze Europees en wereldkampioen hockey en tweevoudig beste keepster van de wereld.

Datum 18 januari 2019
Locatie ReeHorst
Plaats Ede

Accreditatie

Toegekend door ABSG, NVK, VSR, ADAP, Kwaliteitsregister V&V, Keurmerk Fysiotherapie en KNGF (Kwaliteitsdeel, Algemeen fysiotherapeut en Kinderfysiotherapeut) (5 pnt).
Bij gebleken belangstelling wordt aanvullend accreditatie aangevraagd.

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt

Verpleegkundigen € 179,-
Overigen € 199,-


Bij inschrijven binnen 3 weken voorafgaand aan de bijeenkomst wordt het inschrijfgeld met €30,- verhoogd

Doelgroep

Jeugdartsen, kinderartsen, jeugd- en kinderverpleegkundigen, verpleegkundig specialist, (kinder)oefentherapeuten en (kinder)fysiotherapeuten. Overige belangstellenden zijn uiteraard van harte welkom

Motorische ontwikkeling 2

Ede, 18-01-2019