Medisch specialismen - Symposium

Terug naar agenda

Van orthopedie naar revalidatie en re-integratie

vrijdag 22 maart 2019, Ede

Van kapotte knie en stijve schouder tot functioneel herstel

Klachten van het steun- en bewegingsapparaat komen zeer frequent voor, 80% van de mensen heeft er wel eens mee te maken. Als de klachten aanhouden of ernstig zijn, verschijnen patiënten niet alleen op het spreekuur van de huisarts maar ook bij de bedrijfsarts, verzekeringsarts en (bedrijfs- en arbeids)fysiotherapeut. Dergelijke klachten hebben een forse impact op de kwaliteit van leven, ze beroven Nederlanders het hardst van hun gezonde levensjaren. Daarnaast hebben ze ook grote socio-economische gevolgen. Het is daarom van het grootste belang dat wordt samengewerkt om te komen tot optimale revalidatie en volledige re-integratie.

Tijdens deze intensieve nascholing wordt u daarom bijgepraat over de nieuwste inzichten bij veel voorkomende pathologie. Wat kunt u zelf qua fysische diagnostiek en behandeling? Wat zijn de behandelopties van orthopeed en fysiotherapeut? Wanneer moet u verwijzen naar multidisciplinaire arbeidsrevalidatie? Wat betekenen deze behandelopties voor de werksituatie, qua hervatting en belasting? Hoe speelt arbeids- en pijnrevalidatie een rol in het geheel? Welke multifactoriële oorzaken zijn belangrijk en hoe zijn deze te ontrafelen? We eindigen de dag met een blik op de toekomst, wat staat ons allemaal te wachten de komende jaren?

Dit alles wordt in een interacties programma gepresenteerd. Er is ruimschoots gelegenheid voor het bespreken van uw eigen vragen en casuïstiek, waardoor de praktische relevantie hoog is.

Datum vrijdag 22 maart 2019
Locatie ReeHorst
Plaats Ede

Accreditatie

Toegekend door ABSG, ADAP, KNGF (Kwaliteitsdeel/Algemeen/Arbeidsfysiotherapeut) (5 pnt) en NVvA (2 pnt)

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 350
Bij inschrijven binnen 3 weken vóór de bijeenkomst: € 380

Doelgroep

Bedrijfs- en verzekeringsartsen, (arbeids- en bedrijfs)fysiotherapeuten, arbeidsdeskundigen, medisch adviseurs en andere belangstellenden

Van orthopedie naar revalidatie en re-integratie

vrijdag 22 maart 2019, Ede