Huisartsgeneeskunde - Symposium

Terug naar agenda

Huisarts en POH-GGZ: Samen sterker!

vrijdag 12 april 2019, Ede

Met enthousiasme en trots presenteren we het programma van de derde editie van het PSYHAG symposium “Huisarts en POH-GGZ: Samen Sterker!”. Het enige landelijke symposium georganiseerd door en voor huisartsen en POH‘s-GGZ. We nodigen u dan ook allen van harte uit om als huisarts en POH-GGZ samen naar deze leerzame dag te komen en u te laten inspireren met als doel “bepakt en bezakt” met een rugzak vol ideeën en praktische tips weer samen huiswaarts te keren en aan de slag te gaan in de praktijk.

Thema’s
In deze editie staat het verhaal van de patiënt centraal. Juist door de kennis en ervaring van de patiënt als expert te integreren in de zorg voor mensen met psychische klachten en aandoeningen, kunnen we betere persoonsgerichte zorg leveren. Daarnaast komen thema’s als context gericht werken, normaliseren, de-stigmatiseren, werken aan accepteren, herstel en waardevol leven aan bod.

Keynotes
Laat u inspireren door onze keynote speakers Prof.dr. Ernst Bohlmeijer, die een pleidooi doet voor werken aan een duurzame geestelijke gezondheid in de huisartsenpraktijk, door Maartje Witlox en haar onderzoek naar “Voluit leven” en door het indrukwekkende verhaal van Piet Boer, die vertelt over toename van ernstige psychische klachten binnen de gesloten boerencultuur waarin weinig ruimte is voor gesprekken over problemen en emoties.

Workshops en Masterclasses
Na het plenaire gedeelte en de koffie kunt u een keuze maken uit zeven interessante workshops over: autisme, zorgmijders, samenwerking huisarts en POH-GGZ, ongewenste kinderloosheid, licht verstandelijke beperking, juridische grenzen van de huisarts en de POH-GGZ en het KOP-model. Na de lunch gaan we in de middag de diepte in en kunt u kiezen uit een zevental masterclasses over: KOPP-kinderen, Verslaving en CGT, Persoonlijke ontwikkeling “Voluit leven” en ACT, Overdracht en tegenoverdracht met acteurs, Zorg voor patiënten met EPA, Compassie en ernstige somatiek en Transactionele Analyse in de praktijk. Zie ook de folder in de rechterkolom van deze webpagina.

Datum vrijdag 12 april 2019
Locatie ReeHorst
Plaats Ede

Accreditatie

Toegekend door ABC1 (huisartsen), VSR, LV POH-GGZ en NVvPO (5 pnt), Kwaliteitsregister V&V en SKJ-Kwaliteitsregister Jeugd (6 pnt)

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt:

Huisarts € 310,-
POH-GGZ € 235,-
Huisarts i.o. € 235,-
Overige belangstellenden € 310,-

Doelgroep

Huisartsen, POH-GGZ, verpleegkundig specialist GGZ, huisartsen i.o. en overige belangstellenden

Huisarts en POH-GGZ: Samen sterker!

vrijdag 12 april 2019, Ede