Huisartsgeneeskunde - Cursus

Terug naar agenda

Dermatoscopie voor de huisartsenpraktijk

8 mei, 24 juni 2019, Drachten

Deze cursus is volgeboekt. U kunt nog inschrijven voor 4 september (1e dag) en 9 oktober (2e dag).

Twee bijeenkomsten & e-learning
In de cursus wordt de kennis van de diagnostiek van verdachte huidafwijkingen met het blote oog en met de dermatoscoop vergroot en krijgt de huisarts meer grip op de plekjes waar de patiënt zich zorgen over maakt, maar die vaak goedaardig zijn. Hierdoor vermindert het aantal onnodige ingrepen en verwijzingen: goed voor de patiënt, de huisarts en de dermatoloog, de juiste zorg op de juiste plaats!

De nascholing bestaat uit twee bijeenkomsten van elk 3,5 uur met een aantal weken ertussen. In die weken verzamelen de deelnemers in de eigen praktijk elk drie patiëntcasus met verdachte huidafwijkingen uit de top 12. Daarbij maken zij gebruik van de dermatoscoop. Na afloop van de cursus wordt de leerprestatie van de deelnemers getoetst en van feedback voorzien via e-learning. 

Gezien het karakter van de cursus is het aantal deelnemers beperkt tot 30. De middagen beginnen om 13.30 uur (registratie vanaf 13.00 uur) uur en eindigen circa 17.30 uur.

Indien u niet in het bezit bent van een dermatoscoop kunt u voor deze cursus een exemplaar in bruikleen ontvangen of bij de eerste bijeenkomst een scoop (type Heine D20 plus) aanschaffen tegen gereduceerd tarief. Voor meer informatie en vragen kunt u contact opnemen met SCEM (0345) 576642 of scem@scem.nl.

Voorbereiding
Aanbevolen (niet verplicht): het leerboek Dermatoscopy - An Algorithmic Method Based on Pattern Analysis door Harald Kittler. U kunt deze uitgave bestellen via Amazon of Bol.com

Datum 8 mei, 24 juni 2019
Locatie Van der Valk Hotel
Plaats Drachten

Accreditatie

11 punten voor huisartsen (ABC1)

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 500

Dit is inclusief het zakboekje 'Dermatoscopie voor de huisartsenpraktijk, de groene en rode vlaggen'

Doelgroep

Huisartsen

Deze cursus is volgeboekt. U kunt nog inschrijven voor 4 september (1e dag) en 9 oktober (2e dag).

Dermatoscopie voor de huisartsenpraktijk

8 mei, 24 juni 2019, Drachten