Jeugdgezondheidszorg - Cursus

Terug naar agenda

Winterklas 2020 - ruimte voor je vak

12, 13, 14, 15 en 16 januari 2020, Schladming, Oostenrijk

Nascholen, netwerken en ontspannen

Winterklas is meer dan nascholen over kinderlongziekten en allergie. Ook algemene onderwerpen komen aan bod, zoals samen beslissen in de praktijk en het bespreekbaar maken van verslaving. Een belangrijk deel van het programma gaat over persoonlijke ontwikkeling. Een voorbeeld is de toenemende belangstelling van de media voor de zorg. Zou jij je beleid kunnen uitleggen bij Nieuwsuur?

Ruimte voor je vak
Winterklas betekent vooral: ruimte voor je vak. Drie dagen lang bivakkeer je met een kleine groep vakgenoten (maximaal 40) tussen de Oostenrijkse bergtoppen, ver weg van de buitenwereld. Even geen diensten, geen telefonische consulten. In plaats daarvan neem je deel aan workshops of ben je met elkaar in de buitenlucht. Ideale omstandigheden voor echte verdieping in het vak, én voor een forse uitbreiding van je netwerk.

Ruimte voor ontspanning
Winterklas kent alleen workshops, waarin deelnemers zelf aan de slag gaan. Actief onderwijs dus. Er is veel ruimte voor ontspanning. ’s Middags en een groot deel van de avond ben je vrij en onder elkaar. Ongemerkt ben je ook dan op een prettige manier met je vak bezig. ‘Van het informele programma leer je evenveel als van de workshops’, zeggen cursisten.

Samengevat:
- nascholing over medisch-inhoudelijke onderwerpen en persoonlijke ontwikkeling
- actief onderwijs (15 accreditatiepunten)
- informeel contact met collega-kinderartsen
- genieten van buitenlucht en natuur

N.B. U reist op eigen gelegenheid naar Schladming. Er is voor u een kamer gereserveerd van zondag 12 januari t/m donderdagmorgen 16 januari. Het programma begint op zondagavond met een plenaire bijeenkomst, waarna de volgende dagen alle 9 workshops zullen plaats vinden. Tussen de workshops door is er ruimschoots gelegenheid tot ontspanning en sportieve activiteiten.

Datum 12, 13, 14, 15 en 16 januari 2020
Locatie Hotel Pichlmayrgut
Plaats Schladming, Oostenrijk

Accreditatie

Toegekend door NVK (15 punten)

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt

Kinderarts   € 1.395,-
Kinderarts i.o.  € 1.095,-

Het inschrijfgeld beslaat de cursuskosten, logies, ontbijt, diner en koffiepauzes.

Doelgroep

Algemeen kinderartsen (ziekenhuis) en AIOS in de laatste fase van hun opleiding

Winterklas 2020 - ruimte voor je vak

12, 13, 14, 15 en 16 januari 2020, Schladming, Oostenrijk