Jeugdgezondheidszorg - Symposium

Terug naar agenda

Endocriene stoornissen in de jeugdgezondheidszorg

vrijdag 6 december 2019, Driebergen

te klein, te lang.., te vroeg, te laat.., te veel, te weinig.....

Op kinderleeftijd komen groei- en puberteitsstoornissen veel voor. Dit kan ernstige gevolgen hebben. Ook kan het één van de eerste signalen zijn van ziekte bij een kind. Daarom is screening van essentieel belang. Het tijdig signaleren van wat normaal is en wat afwijkend, is een belangrijke rol van de zorgprofessional in de jeugdgezondheidszorg. 

Eerdere symposia rond deze thematiek zijn goed ontvangen, collega’s vonden de scholing ‘zeer aan te bevelen', 'een prikkel tot nadenken' en 'nuttige informatie voor afweging pluis/niet-pluis bij groei en puberteit’. Daarom dit jaar opnieuw een dag over het signaleren van stoornissen in groei en puberteit. Ook bespreken we welke aandoeningen daaraan ten grondslag kunnen liggen en wanneer verwijzing naar een kinderarts geïndiceerd is.

Tijdens de meet-the-expert sessie met Erica van den Akker (kinderarts-endocrinoloog) kunt u vragen stellen en is uw eigen inbreng van casuïstiek zeer welkom. Daarnaast in dit blok aandacht voor afwijkende hielprikscreening, schildklierafwijkingen en de invloed van voedingshypes (zoals suikerbeperkte voeding).

Een dag vol casuïstiek en aandacht voor veelvoorkomende vragen, u gaat huiswaarts voorzien van praktische handvatten. Kortom, een dag om niet te missen!

Datum vrijdag 6 december 2019
Locatie Landgoed de Horst
Plaats Driebergen

Accreditatie

Toegekend door ABSG, VSR en Kwaliteitsregister V&V (5 pnt)

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 199
Bij inschrijven binnen 3 weken vóór de bijeenkomst: € 229

Doelgroep

Jeugdartsen, verpleegkundig specialisten en jeugdverpleegkundigen. Andere belangstellenden zijn eveneens van harte welkom.

Endocriene stoornissen in de jeugdgezondheidszorg

vrijdag 6 december 2019, Driebergen