Medisch specialismen - Symposium

Terug naar agenda

Verenso najaarscongres: Buitengewoon bijzonder

27 en 28 november 2019, Zwolle

Wij als specialisten ouderengeneeskunde zijn dé medisch expert op het gebied van multidisciplinaire zorg voor kwetsbare ouderen. Deze expertrol is wat ons vak zo bijzonder en uniek maakt! De ontwikkelingen in de ouderenzorg, de maatschappij en het vak ouderengeneeskunde gaan razendsnel en dat vraagt nogal wat van ons. Niet voor niets is er recent vanuit Verenso een competentieprofiel opgeleverd waarin nieuwe accenten worden gelegd op onderwerpen als medisch leiderschap, regievoering, acteren in de eerste en tweede lijn en palliatieve zorg in al haar facetten.

Wetenschappelijke ontwikkelingen en actuele trends
Voor het Verenso Najaarscongres op 28 november hebben wij, in lijn met het nieuwe competentieprofiel, vier thema’s geselecteerd die belangrijk zijn voor het vak ouderengeneeskunde en de dynamische context waarin wij ons bevinden. We besteden aandacht aan palliatieve zorg, bijzondere doelgroepen, werken in de eerste lijn en samenwerking met andere professionals. Inspirerende sprekers nemen u mee in wetenschappelijke ontwikkelingen en actuele trends. Ook dagen wij u uit om actief met elkaar in gesprek te gaan en van elkaar te leren.

Nieuw: stel uw eigen programma samen
Het kan natuurlijk zijn dat het ene thema voor u wat meer relevant is dan het andere thema. Geen probleem! Per thema bieden wij verschillende sessies aan, waaronder een masterclass, een debat en een plenaire lezing. Voordeel hiervan is dat u deze dag uw eigen programma kunt samenstellen. Voor de masterclasses geldt dat u zich vooraf moet inschrijven, omdat het aantal plaatsen beperkt is. Voor de andere sessies is dat niet het geval.

Avondprogramma op woensdagavond 27 november
Dit jaar bieden we de avond voorafgaand aan het congres een levendig avondprogramma aan, dat in het thema staat van taakherschikking. Dit programma is alleen voor leden en kent slechts een beperkt aantal plaatsen, dus wees er snel bij! Zie de rechterkolom voor het programma.

We hopen ook dit jaar weer een leerzaam programma voor u te hebben samengesteld. Laat u verrassen en inspireren!

Praktische informatie
Voorinschrijven parallelsessies / masterclasses: dit jaar zijn alleen de masterclasses op voorinschrijving omdat het aantal plaatsen hiervoor beperkt is. Indien u geen masterclass wilt volgen, hoeft u voor de betreffende ronde geen voorkeur aan te geven. De overige parallelsessies zijn namelijk vrije inloop.

Overnachten: indien u deelneemt aan het avondprogramma en graag wilt overnachten, kunt u een hotelkamer boeken bij een van de volgende hotels ovv Verenso (op basis van beschikbaarheid). De kosten bedragen dan €109 incl. ontbijt.
Hotel Lumen: www.lumenzwolle.nl
Hotel Mercure: www.mercure-hotel-zwolle.nl
Hotel Van der Valk: www.hotelzwolle.nl

Datum 27 en 28 november 2019
Locatie Nieuwe Buitensociëteit
Plaats Zwolle

Accreditatie

Wordt aangevraagd bij ABC1 en Verpleegkundig Specialisten Register (2 pnt avondprogramma, 5 pnt dagprogramma en 1 pnt lunchsessies)

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt

Avondprogramma 27 november € 119
   
Dagprogramma 28 november  
Lid Verenso € 295
Aios € 145
Senior-lid € 145
Overige deelnemer € 400

Bij inschrijven binnen 3 weken voorafgaand aan het congres wordt het totale inschrijfgeld met € 30 verhoogd.

Doelgroep

Specialisten ouderengeneeskunde, sociaal geriaters en aios ouderengeneeskunde. Ook van harte welkom zijn klinisch geriaters en andere medisch specialisten, huisartsen, ouderenpsychiaters, psychologen, artsen verstandelijk gehandicapten, fysiotherapeuten en verpleegkundig specialisten

Verenso najaarscongres: Buitengewoon bijzonder

27 en 28 november 2019, Zwolle