Verpleegkunde - Cursus

Terug naar agenda

Brandwondenonderwijs - doktersassistenten en verpleegkundigen

dinsdag 29 september 2020, Groningen

In verband met het Corona-virus mogen externe deelnemers tot 1 januari 2021 geen onderwijs volgen in het Martini Ziekenhuis. Deze cursus kan daarom geen doorgang vinden. Wij zijn bezig met een online variant. Wilt u op de hoogte gehouden worden van deze ontwikkelingen, schrijf u dan in.

De huisartsen in Nederland zien per jaar ongeveer 50.000 tot 60.000 patiënten met brandwonden. Een klein percentage moet worden verwezen naar een Brandwondencentrum (ong. 3000-4000 patiënten). Dat betekent dat de huisarts het grootste aandeel heeft in de behandeling van brandwonden. Naast verwijzingen door huisartsen worden ook door SEH-afdelingen, poliklinieken van ziekenhuizen en ambulancediensten patiënten verwezen naar het Brandwondencentrum.  De volgende onderwerpen komen aan de orde:

  • Welke brandwonden genezen vanzelf met een goede behandeling en kan ik als hulpverlener zelf behandelen? Wat zijn de kenmerken van deze brandwonden?
  • Hoe kan ik een brandwond goed behandelen opdat kolonisatie en verdieping van de brandwond kan worden voorkomen?
  • Hoe herken ik als hulpverlener of er sprake is van kindermishandeling of verwaarlozing bij een kind met brandwonden?
  • Welke patiënten met brandwonden dien je te verwijzen?

Daarnaast komen in workshops ook vaardigheden aan de orde zoals het snel en praktisch verbinden van brandwonden, het schatten van het percentage, wat te doen met elektriciteitsletsel en de meest voorkomende chemische brandwonden veroorzaakt door bijv. de gootsteenontstopper.

Datum dinsdag 29 september 2020
Locatie Vergadercentrum Martini Ziekenhuis
Plaats Groningen

Accreditatie

Toegekend door KABIZ (CADP), accreditatiecommissie Kwaliteitsregister V&V (4 pnt) en Verpleegkundig Specialisten Register (VSR / 4 pnt)

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 95

Inschrijfgeld is inclusief Zorgwijzer Brandwondencentrum.

Doelgroep

Praktijkverpleegkundigen/-ondersteuners en doktersassistenten

Brandwondenonderwijs - doktersassistenten en verpleegkundigen

dinsdag 29 september 2020, Groningen