Medisch specialismen - Symposium

Terug naar agenda

De Bijblijfsessie 2020

vrijdag 24 januari 2020, Ede

Actuele ontwikkelingen uit de kliniek voor verzekerings- en bedrijfsartsen

In de succesreeks Bijblijfsessies houden we u natuurlijk ook in 2020 op de hoogte van actuele klinische ontwikkelingen in relevante vakgebieden. Volgens de vertrouwde formule praten specialisten u op efficiënte manier bij. Zij wijzen u de weg in de stortvloed van informatie, met een accent op aspecten die invloed hebben op de belastbaarheid.

Zo vertelt prof.dr. Miriam Koopman, voorzitter van de Dutch Colorectal Cancer Group, over aanvullende chemotherapie na de operatie. Wegen de voordelen op tegen de nadelen? En wat kan er nog als de ziekte terugkomt?

Psychiater prof.dr. Gunter Heylens spreekt als coördinator van een centrum voor seksuologie en gender dagelijks mensen die voelen dat ze in het verkeerde lichaam zijn geboren. Transitie wordt meestal ervaren als ‘landen’, maar toch blijven vaak beperkingen bestaan. 

Dr. Inge Palm begeleidt bij de Nederlandse Obesitas Kliniek patiënten met ernstig overgewicht. Zowel het overgewicht zelf als de behandeling door bijvoorbeeld een maagverkleining kunnen klachten veroorzaken die verminderde belastbaarheid tot gevolg hebben. Wat kunt u doen?

Dermatoloog prof.dr. Thomas Rustemeyer bespreekt de nieuwste kennis over arbeidsgerelateerd contacteczeem. Wat zijn risicofactoren en wat kan er gedaan worden in preventie en behandeling? En hoe zit het met doorwerken met contacteczeem, bijvoorbeeld als het herstel tegenvalt of de klachten recidiveren? 

Ook bij vrouwen zijn hart- en vaatziekten doodsoorzaak nummer één, maar omdat van oudsher het mannenhart de norm was, bleef diagnostiek en behandeling van vrouwen ver achter. Cardioloog prof.dr. Angela Maas, dé pionier in de zorg voor het vrouwenhart, praat u bij.

Henno Oldenbeuving sluit de dag af met een bijdrage over wat weleens spottend ‘Generatie Mietje’ wordt genoemd. Zijn millennials echt zo verwend dat ze niet met tegenslag kunnen omgaan, of speelt er meer? En hoe communiceert u eigenlijk effectief met hen?

Kortom, een dag vol essentiële informatie! 

Datum vrijdag 24 januari 2020
Locatie ReeHorst
Plaats Ede

Accreditatie

Toegekend door ABSG (NVVG/NVAB) en Kwaliteitsregister V&V (5 pnt); bij gebleken belangstelling ook bij NVvA

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 350
Bij inschrijven binnen 3 weken vóór de bijeenkomst: € 380

Doelgroep

Verzekeringsartsen en bedrijfsartsen
Ook interessant voor sociaal-medisch verpleegkundigen en arbeidsdeskundigen

De Bijblijfsessie 2020

vrijdag 24 januari 2020, Ede