Paramedisch - Symposium

Terug naar agenda

Expertisedag voor Logopedisten 2020

vrijdag 20 maart 2020, Ede

De eerste Expertisedag voor Logopedisten werd door jullie met meer dan een 8 beoordeeld! Reden genoeg om een tweede editie te maken. Wederom met zeer uiteenlopende hulpvragen waarmee je in je dagelijkse praktijk wordt geconfronteerd.

Zoals over kinderen met ademhalingsproblemen en astma die logopedisch worden behandeld. Over de relatie tussen taalontwikkeling en autisme, maar ook taalproblemen bij een kind met een LVB, waarbij het 'opplakken' van het verkeerde etiket grote gevolgen heeft. Hoe werk je met deze kinderen, wat zijn de mogelijkheden en onmogelijkheden? We gaan in op het signaleren van eet- en slikproblemen, en hun impact op welbevinden van ouderen en kinderen. Daarnaast hebben we wederom een kinderKNO-arts bereid gevonden een lezing te geven! Over kinderKNO is nog meer dan genoeg te vertellen. Hoe kunnen we gezamenlijk optrekken? Als out-of-the-box maak je kennis met misofonie, de weerzin tegen mond- en keelgeluiden als smakken, slikken, ademhalen en kuchen. Wat is het wel, maar zeker ook niet, en wat is een behandeling?

Van onze experts hoor je wat er in diverse specialistische gebieden gaande is. Zij vertellen op inspirerende wijze een praktisch verhaal waarbij hun kunde en kennis gerelateerd wordt aan het logopedisch vakgebied. Wat is pluis of niet-pluis? Wat kun je zelf doen? Waar moet je op letten? Wanneer en naar wie verwijs je? Kortom: wat is jouw rol?

Je ontmoet sprekers uit uiteenlopende vakgebieden zoals een kinderlongarts, een kinderpsychiater, een kinderarts MDL en een gedragswetenschapper. Wederom een gevarieerd programma dus, een dag die je niet mag missen! Inschrijven is al mogelijk ...

Datum vrijdag 20 maart 2020
Locatie ReeHorst
Plaats Ede

Accreditatie

aangevraagd bij ADAP

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 209
Bij inschrijven binnen 3 weken vóór de bijeenkomst: € 239

Doelgroep

Logopedisten (i.o.)

Expertisedag voor Logopedisten 2020

vrijdag 20 maart 2020, Ede