Jeugdgezondheidszorg - Symposium

Terug naar agenda

Kinderneurologie 2021

vrijdag 11 juni 2021, Lent

Nieuwe datum, verplaatst van 15 mei 2020

Mitochondriële ziekten, acute en chronische gedragsveranderingen, ataxie, dystonie en neuromusculaire aandoeningen op de kinderleeftijd

Met gepaste trots presenteren wij u alweer het 5e symposium Kinderneurologie. Graag nodigen we u uit om samen met ons het eerste lustrum te vieren. Ook dit keer is geluisterd naar uw input en is een gevarieerd en praktisch programma samengesteld.

Jolanda Schieving & Charlotte Haaxma
team Kinderneurologie, Radboudumc 

In het eerste gedeelte staat moeheid centraal, een klacht die u regelmatig tegenkomt en waar veel verschillende oorzaken voor bestaan. We besteden speciaal aandacht aan mitochondriële aandoeningen, een van de mogelijke maar wel zeldzame oorzaken van moeheid bij kinderen waar Charlotte Haaxma veel ervaring mee heeft.

Het tweede blok gaat over gedragsproblemen bij kinderen. Het gebruik van genotsmiddelen en drugs is een probleem dat de laatste tijd veel in het nieuws is. Het zorgt voor acute of zelfs chronische gedragsproblemen. Ties Eikendal, SEH-arts, heeft hier veel ervaring mee en geeft u handvatten hoe intoxicaties te herkennen en bespreekbaar te maken. Mori van den Bergh werkt als kinder- en jeugdpsychiater. Zij leert u hoe autisme te herkennen en geeft tips hoe u kinderen en ouders kunt begeleiden.

In het laatste onderdeel bespreken we motorische problemen. Jolanda Schieving laat u op interactieve wijze herkennen wanneer er sprake is van de bewegingsstoornissen ataxie en dystonie. Ook hier veel aandacht voor handvatten hoe u deze kinderen kunt begeleiden. Het laatste onderdeel van de dag blijft nog een verrassing. We lichten vast een tipje van de sluier op. Het zal over spierziekten gaan.

Kortom, wederom een dag waar u bij wilt zijn!

Datum vrijdag 11 juni 2021
Locatie Van der Valk
Plaats Lent

Accreditatie

Toegekend NVK, ABSG, VSR, Kwaliteitsregister V&V, Keurmerk Fysiotherapie en KNGF(vrije deel) (5 pnt)

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt

Verpleegkundige € 189
Overige € 209

Bij inschrijven binnen 3 weken voorafgaand aan de bijeenkomst wordt het inschrijfgeld met € 30 verhoogd.

Doelgroep

Jeugdartsen, kinderartsen, jeugd- en kinderverpleegkundigen, (kinder)fysiotherapeuten en andere belangstellenden

Nieuwe datum, verplaatst van 15 mei 2020

Kinderneurologie 2021

vrijdag 11 juni 2021, Lent