Medisch-juridisch - Cursus

Terug naar agenda

De narcistische cliënt – eenzaam in het middelpunt

vrijdag 26 juni 2020, Zeist

Deze bijeenkomst is volgeboekt. U kunt zich nog wel aanmelden voor de wachtlijst (via de knop Schrijf u in).

Cliënten met narcistische trekken kunnen het u flink lastig maken. Hun obsessieve focus op eigen prestaties en belang maakt ze onvoorspelbaar. Ze zijn moeilijk te peilen, en kunnen plotseling zeer fel of vijandig uit de hoek komen. Volgens recente onderzoeken komt narcisme vaker voor dan gedacht, en komen narcisten onder invloed van de tijdgeest prominenter naar voren. Narcistische personen kunnen het ver schoppen in deze wereld. Velen trekken daarbij een spoor van vernieling in relaties, op de werkvloer en in de maatschappij. Daarom deze cursus, waarin u uitgebreid kennis maakt met het karakter en het gedrag van narcistische personen. U leert het verschijnsel narcisme te begrijpen, zodat u in uw werk beter met deze mensen kunt omgaan.

Wat is narcisme?
Bij narcisme kenmerkt het gedrag zich door dominantie, ambitie, een obsessieve focus op de eigen persoon en een gebrek aan inlevingsvermogen. Narcisten willen het stralende middelpunt zijn: zij zijn de beste, mooiste, slimste. Vaak is er sprake van (al dan niet verborgen) grootheidswanen. Ze zoeken dan ook voortdurend bevestiging en bewondering. Maar bij kritiek of tegenslag reageren ze met heftige vijandigheid en afwijzing. Termen als egoïsme, manipulatie en machtsmisbruik worden vaak genoemd.

De cursus
Psycholoog en psychotherapeut Thom van den Heuvel vertelt hoe narcisme ontstaat, welke typen narcisme er zijn en wat de behandelmogelijkheden zijn. Ook gaat hij in op de volgende vragen:
• hoe herken je narcistische trekjes?
• hoe onderscheid je ‘normale’ ijdeltuiterij van pathologisch narcisme?
• tot welk probleemgedrag leidt narcisme?
• welke tips & tricks zijn er voor de omgang met narcisten?

Naast veel praktische informatie en concrete voorbeelden biedt deze dag de mogelijkheid uw eigen ervaringen te bespreken.

De cursus begint om 10.00 uur (registratie vanaf 9.30 uur) en wordt rond 16.30 uur afgesloten

Docent
Dr. T.J. van den Heuvel • psycholoog/psychotherapeut, afdeling Psychiatrie Radboudumc en Scelta: Expertisecentrum voor persoonlijkheidsproblematiek

Datum vrijdag 26 juni 2020
Locatie Conferentiecentrum Woudschoten
Plaats Zeist

Accreditatie

5 punten toegekend door ABSG, MfN en de Nederlandse Orde van Advocaten

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 595

Doelgroep

Verzekeringsartsen, bedrijfsartsen, advocaten, mediators, rechters en hun juridische ondersteuning en andere belangstellenden

Deze bijeenkomst is volgeboekt. U kunt zich nog wel aanmelden voor de wachtlijst (via de knop Schrijf u in).

De narcistische cliënt – eenzaam in het middelpunt

vrijdag 26 juni 2020, Zeist