Medisch specialismen - Symposium

Terug naar agenda

Het Immunologisch Consult

donderdag 23 september 2021, Lunteren

Terugkerende infecties, periodiek optredende koorts of ziektes die meerdere orgaansystemen aandoen, het zòu om een afweerstoornis of om een immuundysregulatieziekte kunnen gaan. Maar wanneer moet u hieraan denken? En waaraan dan precies? En hoe nu verder?

Tijdens deze Masterclass laten we zien dat het immuunsysteem, indien het wordt beschouwd vanuit de matrix ‘bouwstenen-functie-(samen)werking-effect’, minder ingewikkeld is dan soms wordt verondersteld. Nadat een fundament is gelegd, bespreken we op interactieve wijze een serie gekende defecten van het immuunsysteem aan de hand van praktijkcasus van patiënten met terugkerende infecties, met bijzondere infecties gecombineerd met bijzondere orgaanaandoeningen of met (terugkerende) koorts of ontsteking in een of meer organen.

Het doel van deze dag is het verhogen van de alertheid voor en het beter diagnosticeren van immuungemedieerde ziektes. U wordt begeleid door diverse experts binnen het vakgebied.

Dr. Paul van Daele, internist-immunoloog / allergoloog
Erasmus MC, Rotterdam
Dr. Frank van de Veerdonk, internist-infectioloog*
Dr. Jaap ten Oever, internist-infectioloog*
Dr.Ir. Marcel van Deuren, internist-immunoloog*

*Allen zijn werkzaam (of geweest) in Het Radboudumc Expertisecentrum voor Immuundeficiëntie en Autoinflammatie (REIA) (onderdeel van het Radboud Centrum voor Infectieziekten–RCI).

Datum donderdag 23 september 2021
Locatie De Werelt
Plaats Lunteren

Accreditatie

Toegekend door NIV (6 pnt)
Overige specialisten kunnen punten ontvangen via de regeling ‘25% nascholing buiten het eigen vakgebied’

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt

Internist € 259
Aios € 179


Inschrijfgeld is inclusief het cursusboek. Bij inschrijven binnen 3 weken vóór de bijeenkomst wordt het inschrijfgeld met € 30 verhoogd.
Voor Aios die onderzoek doen op het gebied van immunologie worden 5 plaatsen beschikbaar gesteld tegen gereduceerd inschrijfgeld. Indien u hiervoor in aanmerking wil komen, stuur een email inclusief informatie over het onderzoek naar: mmeuffels@scem.nl

Doelgroep

Algemeen internisten, internist-infectiologen, -nefrologen, -hematologen, -immunologen, -acute geneeskunde. Ook interessant voor overige specialisten als reumatologen, longartsen, KNO artsen en alle medisch specialisten in opleiding

Het Immunologisch Consult

donderdag 23 september 2021, Lunteren