Gynaecologie / Verloskunde - Symposium

Terug naar agenda

17e WOG-cursus Gynaecologische oncologie

28 en 29 januari 2021, Maastricht

Ruimte voor je vak

De WOG-cursus betekent vooral: verdieping in gynaecologische oncologie. Twee dagen lang bivakkeer je met een kleine groep vakgenoten in Buitenplaats Vaeshartelt, ver weg van de buitenwereld. Even geen diensten, geen telefonische consults. Ideale omstandigheden voor echte verdieping in het vak, én voor een forse uitbreiding van je netwerk.

Verdieping van kennis
In kleine groepen gaan we actief aan de slag met casussen over cervix-, endometrium-, vulva- en ovariumcarcinoom, die je een leerzame ervaring zullen opleveren. Er wordt gevraagd om je voor te bereiden op deze casuïstiek, waarvoor je ruim tevoren instructies ontvangt. Vervolgens krijgt alles een plaats in de 'state-of-the-art' voordracht. Daarnaast zijn er diverse presentaties die voor de gynaecologische oncologie relevant zijn: beeldvorming, radiotherapie, chemotherapie, rol van de minimaal invasieve chirurgie, erfelijkheid, palliatieve zorg, wetenschappelijk onderzoek, nazorg en follow-up na kanker.

Ruimte voor ontspanning
De eerste dag sluiten we af met een gezamenlijk diner. Ongemerkt ben je ook dan op een prettige manier met je vak bezig. 'Van het informele programma leer je ook veel,' zeggen cursisten. Samengevat: nascholing over nieuwe ontwikkelingen en richtlijnen in diagnostiek, behandeling en nazorg van gynaecologische tumoren, actief onderwijs met 12 accreditatiepunten, informeel contact met collega-gynaecologen en AIO’s gynaecologie

Cursuscommissie
Katja Gaarenstroom, voorzitter / gynaecoloog oncoloog, LUMC
Ruud Bekkers, gynaecoloog oncoloog, Catharina Ziekenhuis
Brigitte Slangen, gynaecoloog oncoloog, MUMC+
Ronald Zweemer, gynaecoloog oncoloog, UMCU

Datum 28 en 29 januari 2021
Locatie Vaeshartelt
Plaats Maastricht

Accreditatie

Toegekend door NVOG (12 pnt).

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt

Gynaecoloog/fellow € 895
Aios € 635 

Inbegrepen: 2-daags arrangement inclusief 1 overnachting, ontbijt, diner, 2x lunch en benodigdheden cursus

Doelgroep

GOA’s (gynaecoloog met aandachtsgebied oncologie), fellows gynaecologische oncologie, algemeen gynaecologen en AIO’s gynaecologie (in tweede deel opleiding of met differentiatie oncologie)

17e WOG-cursus Gynaecologische oncologie

28 en 29 januari 2021, Maastricht