Jeugdgezondheidszorg - Cursus

Terug naar agenda

Winterklas 2021 - ruimte voor je vak

4, 5, 6 en 7 juli 2021, Ellecom

Nascholen, netwerken en ontspannen

Winterklas is meer dan nascholen over kinderlongziekten en allergie. Ook algemene onderwerpen komen aan bod, zoals samen beslissen in de praktijk en het bespreekbaar maken van verslaving. Een belangrijk deel van het programma gaat over persoonlijke ontwikkeling. Een voorbeeld is de toenemende belangstelling van de media voor de zorg. Zou jij je beleid kunnen uitleggen bij Nieuwsuur?

Ruimte voor je vak
Vanwege de aanhoudende dreiging van Corona organiseren we Winterklas deze keer in Nederland, op een heerlijke plek, waar nascholen en ontspannen op 1,5 m uitstekend samen gaan. Winterklas betekent vooral: ruimte voor je vak. Drie dagen lang bivakkeer je met een kleine groep vakgenoten (maximaal 40) in de Veluwse bossen, weg van de dagelijkse routine. Even geen diensten, geen telefonische consulten. In plaats daarvan neem je deel aan workshops of ben je met elkaar in de buitenlucht. Ideale omstandigheden voor echte verdieping in het vak én voor een forse uitbreiding van je netwerk.

Ruimte voor ontspanning
Winterklas bestaat vooral uit workshops, waarin deelnemers zelf aan de slag gaan. Actief onderwijs dus. Nieuw dit jaar is een aantal korte overzichtslezingen van experts, met aandacht voor de inhoud én voor een aansprekende vorm. Er is veel ruimte voor ontspanning. ’s Middags en een groot deel van de avond ben je vrij en onder elkaar. Ongemerkt ben je ook dan op een prettige manier met je vak bezig. ‘Van het informele programma leer je evenveel als van de workshops’, zeggen cursisten.

Samengevat
- nascholing over medisch-inhoudelijke onderwerpen en persoonlijke ontwikkeling
- actief onderwijs (19 accreditatiepunten)
- informeel contact met collega-kinderartsen
- genieten van buitenlucht en natuur

Praktische informatie
U reist op eigen gelegenheid naar Ellecom. Er is voor u een kamer gereserveerd van zondag 4 juli t/m woensdag 7 juli. Het programma begint op zondagavond met een plenaire bijeenkomst, waarna de volgende dagen alle 9 workshops zullen plaats vinden en de experts aan het woord komen. Tussen de workshops en lezingen door is er ruimschoots gelegenheid tot ontspanning en sportieve activiteiten (zoals moutainbiken, boogschieten).

Datum 4, 5, 6 en 7 juli 2021
Locatie Landgoed Avegoor
Plaats Ellecom

Accreditatie

Toegekend door NVK (20 pnt)

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt

Kinderarts   € 1.395,-
AIOS  €    595,-

Het inschrijfgeld beslaat de cursuskosten, logies, ontbijt, lunch, diner en koffiepauzes

Doelgroep

Algemeen kinderartsen (ziekenhuis) en AIOS in de laatste fase van hun opleiding

Winterklas 2021 - ruimte voor je vak

4, 5, 6 en 7 juli 2021, Ellecom