Jeugdgezondheidszorg - Symposium

Terug naar agenda

Vaccineren bij kinderen en zwangeren: zin en onzin

vrijdag 4 december 2020, Ede

Klik op de link om de evaluatie in te vullen: https://www.survio.com/survey/d/O1I9W5O4A5U1Y6Q4A

 

Vaccineren is een heet onderwerp. Zin en onzin ervan leiden tot politieke, maatschappelijke en medisch-inhoudelijke discussies. Wetenschappelijke overtuiging botste met publiek wantrouwen. Professionals onderling zoeken afstemming en consensus.

Dit congres biedt een actueel overzicht van de laatste stand van zaken in 'vaccinatieland'. Kinderartsen Patricia Bruijning en Joanne Wildenbeest vertellen u over de laatste ontwikkelingen en wat de toekomst brengt. Directeur Bijwerkingencentrum Lareb, Agnes Kant gaat in op feiten rond bijwerkingen van vaccinaties. Tijdens goede gesprekken met relevante deskundigen komen de voors en tegens, autonomie en verantwoordelijkheid voorbij. We gaan o.a. in op 'wat is een levensjaar waard' en het RVP+. Wilma Duijst, hoogleraar gezondheidsstrafrecht, vertelt u over de rechten van het kind. IC arts Marthijs de Hoog laat aan de hand van casuïstiek zien hoe het goed 'mis' kan gaan na niet-vaccineren.

Tot slot ontmoet u de Millenial als ouder van de nieuwe lichting kinderen. De belevingswereld is anders, vluchtiger en minder talig. Hoe sluit je aan bij de millennial-manier van communiceren en hoe kun je ze het beste benaderen? Een interactieve presentatie met voorbeelden en filmpjes. Deze dag helpt u als arts, verpleegkundige of verloskundige uw eigen positie beter te bepalen en die, waar nodig, ook beter aan uw patiënten uit te leggen.

Programmacommissie
Henrike ter Horst, AJN
Annemarie van Rossum, Erasmus MC-Sophia
Piet-Hein Peeters, journalist

Dit symposium wordt financieel mede mogelijk gemaakt door GSK en Sanofi Pasteur

Datum vrijdag 4 december 2020
Locatie ReeHorst
Plaats Ede

Accreditatie

Toegekend door NVK, ABSG (5 pnt), KNOV (5,5 pnt) en Kwaliteitsregistser V&V (6 pnt)

Huisartsen ontvangen de accreditatie-uren via de regel ‘25% van de nascholing behalen buiten het eigen vakgebied'
Voor (kinder)fysiotherapeuten geldt bij het KRF NL: het aantal accreditatiepunten toegekend door een andere Beroepsorganisatie wordt overgenomen in het Vrije deel (art 5.2.1. Beleidsdocument KRF). Het certificaat kunt u mét aangeven van de door de nascholing ontwikkelde fysiotherapeutische competenties (tenminste één) uit het Beroepsprofiel zelf indienen. Voor deze scholing komen de volgende competenties in aanmerking: fysiotherapeutisch samenwerken en communiceren

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 239
Bij inschrijven binnen 3 weken vóór de bijeenkomst: € 269

Doelgroep

Kinder- en jeugdarts, GGD-arts, huisarts, verloskundige, kinder-en jeugdverpleegkundige. Andere belangstellenden zijn van harte welkom.

Vaccineren bij kinderen en zwangeren: zin en onzin

vrijdag 4 december 2020, Ede