Huisartsgeneeskunde - Cursus

Terug naar agenda

Dermatoscopie voor de huisartsenpraktijk

19 november 2020, 14 januari 2021, regio Arnhem/Velp

Deze scholing vindt online plaats

Twee bijeenkomsten & in de eigen praktijk oefenen met het gebruik van de dermatoscoop 
In de cursus wordt de kennis van de diagnostiek van verdachte huidafwijkingen met het blote oog en met de dermatoscoop vergroot en krijgt de huisarts meer grip op de plekjes waar de patiënt zich zorgen over maakt, maar die vaak goedaardig zijn. U leert pluis en niet-pluis beter van elkaar te onderscheiden. Hierdoor vermindert het aantal onnodige ingrepen en verwijzingen: goed voor de patiënt, de huisarts en de dermatoloog, de juiste zorg op de juiste plaats!

De nascholing bestaat uit twee bijeenkomsten met een aantal weken ertussen. In die weken gaan de deelnemers in de eigen praktijk oefenen met het gebruik van de dermatoscoop en het hanteren van het algoritme van de patroonherkenning. De docenten geven online feedback op de door de deelnemers geüploade casuïstiek.

Gezien het karakter van de cursus is het aantal deelnemers beperkt tot 30.

Indien u niet in het bezit bent van een dermatoscoop kunt u voor deze cursus een exemplaar in bruikleen ontvangen of bij de eerste bijeenkomst een scoop (type Heine D20 plus) aanschaffen tegen gereduceerd tarief. Voor meer informatie en vragen kunt u contact opnemen met SCEM (0345) 576642 of scem@scem.nl.

Voorbereiding
Aanbevolen (niet verplicht): het leerboek Dermatoscopy - An Algorithmic Method Based on Pattern Analysis door Harald Kittler. U kunt deze uitgave bestellen via Amazon of Bol.com

Datum 19 november 2020, 14 januari 2021
Locatie volgt
Plaats regio Arnhem/Velp

Accreditatie

10 punten voor huisartsen (ABC1)

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 500

Dit is inclusief het zakboekje 'Dermatoscopie voor de huisartsenpraktijk, de groene en rode vlaggen'

Doelgroep

Huisartsen

Deze scholing vindt online plaats

Dermatoscopie voor de huisartsenpraktijk

19 november 2020, 14 januari 2021, regio Arnhem/Velp