Gynaecologie / Verloskunde - Symposium

Terug naar agenda

Jonge zwangerschap anno 2021

donderdag 21 januari 2021, Utrecht

Dit symposium vindt hybride (deels op locatie, deels online) plaats

Uw onmisbare update over de laatste ontwikkelingen

Dankzij de verbeterde diagnostische technieken en toenemende kennis kunnen we steeds vroeger in de zwangerschap onderzoek doen op het ongeboren kind. Nog voor het terugplaatsen van een embryo kunnen we met behulp van PGD al genetische aandoeningen vaststellen. Soms levert dit ook informatie op waar we niet naar op zoek waren, wat eventueel kan leiden tot het besluit het embryo niet terug te plaatsen. Wat betekent dit voor u als zorgverlener?

We zoemen in op de 13-weken echo en wat dit voor gevolgen heeft voor de zorg aan de zwangeren. Ook zijn we nog altijd op zoek naar het beste beleid voor vrouwen die een miskraam hebben gehad. Nederlandse onderzoeken dragen bij aan herziening van dit beleid. Maar deze onderzoeken zorgen ook voor veel ophef in Europa als het gaat om het verwijderen van een septum uit de uterus. Een debat hierover wilt u vast niet missen.

Het zal u niet verrassen dat we, na Zika en COVID-19, als laatste ingaan op schadelijke infecties voor de zwangerschap. Een mooi en afwisselend programma waarmee u weer snel up-to-date bent.

Online én op locatie
Voor zover de corona-maatregelen het toestaan, wordt deze bijeenkomst hybride (deels op locatie, deels online) georganiseerd. In verband met de accreditatievoorwaarden voor online scholing worden interactieve momenten in het programma opgenomen. Voor het online bijwonen van het symposium geldt een gereduceerd inschrijfgeld. U kunt bij inschrijven uw voorkeur aangeven. 

Datum donderdag 21 januari 2021
Locatie Pathé Leidsche Rijn
Plaats Utrecht

Accreditatie

Aangevraagd bij KNOV, NVOG, BEN, VKGN en kwaliteitsregister V&V

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 239
Bij inschrijven binnen 3 weken vóór de bijeenkomst: € 269

Online deelnemen
Het inschrijfgeld bedraagt: € 209
Bij inschrijven binnen 3 weken vóór de bijeenkomst: € 239

Doelgroep

Verloskundigen, gynaecologen, klinische genetici, echoscopisten, fertiliteitsartsen, verpleegkundigen O&G en zij die hiervoor in opleiding zijn

Dit symposium vindt hybride (deels op locatie, deels online) plaats

Jonge zwangerschap anno 2021

donderdag 21 januari 2021, Utrecht