Medisch specialismen - Cursus

Terug naar agenda

NVK Congres 2020 - online

16 en 17 december 2020

Helaas… het is niet meer mogelijk in te schrijven.
We zien u graag in 2021!

Beste collega’s,

Begin 2020 schreef ik nog in mijn voorwoord: “ik reken op jullie komst”. Als iemand me toen verteld zou hebben dat we binnen enkele maanden in een wereld leven waarin we met een chirurgische mondmasker het openbaar vervoer instappen, het normaal vinden een gesprek op 1,5 meter te voeren en overdragen via een teamsessie… dat we – als je al naar de supermarkt durft te gaan - in een rituele dans om elkaar heen de boodschappen pakken, onze patiënten geen hand meer geven en vrienden en familie niet meer knuffelen... zou jij het geloofd hebben??

De impact van de Corona-pandemie is onmeetbaar groot. Voor onze patiënten waren de gevolgen niet altijd goed zichtbaar, wat alleen maar tot meer zorgen aanleiding gaf. De NVK heeft hier snel en reactief en met een daadkrachtige vertegenwoordiging de belangen behartigd en doet dit nog steeds. Gelukkig is er ook positieve ‘bijvangst’. We hopen op minder opnames door minder overdracht van virale infecties, we hebben effectief leren thuiswerken en zelfs gezien dat patiëntenzorg, tot op zekere hoogte, haalbaar is vanuit huis. Sommige vergaderingen bereiken een opkomst waar je normaal gesproken alleen van kon dromen.

En je raadt het al, dat laatste hopen we nu ook voor het online NVK Congres! Het was met pijn in ons hart dat we samen met het NVK bestuur moesten besluiten dat een online congres het meest veilige alternatief is. We willen ook in deze tijd je een podium bieden om het vak met elkaar te delen. Juist nu is het belangrijk om elkaar te inspireren, met interessante symposia, lezingen en film.

Graag nodig ik je opnieuw uit om 16 en 17 december virtueel naar ons landelijke NVK Congres te komen!
We hebben het online programma zo samengesteld dat je lekker op je eigen toplocatie met internetverbinding kan kiezen tussen allerlei verschillende sessies. De keuze voor alleen een middagprogramma heeft te maken met onze gemiddelde digitale aandachtspanne. Om iedereen er optimaal bij te houden zal het merendeel van de sessies live, vanuit een studio, worden uitgezonden.

Op woensdagmiddag starten we met de jaarlijkse Simon van Creveld Lezing. Laat je verder inspireren door onze keynotes: hoe kom je van een stamcel tot een mini-orgaantje? En – over infectiepreventie gesproken - wist je dat vieze bankbiljetten soms schoner zijn dan nieuwe?

Het landelijke digitale NVK Congres is en blijft de plek waar we ervaringen, kennis en interessante patiënten kunnen delen. Waar geSLAMd wordt en waar we tips krijgen over dagelijks voorkomende ziektebeelden (bijvoorbeeld lijncomplicaties bij neonaten). We verhalen te horen krijgen van ambitieuze jonge onderzoekers, enz. enz. Het walking dinner wordt vervangen door een walking theepauze en kan doorgaan, maar dan in je eigen omgeving, met je laptop op strategische positie.

Ik reken op jullie komst in onze virtuele congreshal.

Tot 16 en 17 december!

Chris de Kruiff
voorzitter Congrescommissie

Datum 16 en 17 december 2020

Accreditatie

Woensdag 16 december: toegekend door NVK, ABSG, VSR (3 pnt), Kwaliteitsregister V&V (4 pnt)
Donderdag 17 december: toegekend door NVK, ABSG, VSR (3 pnt), Kwaliteitsregister V&V (4 pnt)

Inschrijfgeld

  NVK-leden* Gereduceerd** Niet-leden
1. Volledig programma  € 300 € 198 € 398
2. Dagprogramma 16-12 € 150 € 99 € 198
4. Dagprogramma 17-12 € 150 € 99 € 198


*Inschrijfgeld eveneens voor arts M&G, jeugdarts en SEH-arts

**Inschrijfgelden voor NVK-seniorleden, NVK-juniorleden, AIOS/ANIOS, SLAMmers, studenten en verpleegkundigen

Doelgroep

Kinderartsen en zij die hiervoor in opleiding zijn. Andere belangstellenden zijn van harte welkom.

Helaas… het is niet meer mogelijk in te schrijven.
We zien u graag in 2021!

NVK Congres 2020 - online

16 en 17 december 2020