Gynaecologie / Verloskunde - Symposium

Terug naar agenda

De Bijblijfsessie voor Verloskunde 2021

donderdag 11 februari 2021, online

Vanwege de op dit moment geldende regels van de Nederlandse corona-aanpak vindt deze nascholing online plaats (via livestream)

Via deze link kunt u de evaluatie invullen, waarvoor dank: https://www.survio.com/survey/d/G2O9S4L8X3K0A8Q8J

 

Uw jaarlijkse update over nieuwe ontwikkelingen

Als professional in de geboortezorg wordt u dagelijks met zeer uiteenlopende hulpvragen geconfronteerd die een complexe medische achtergrond kunnen hebben. Het is daarom goed steeds weer op de hoogte te blijven van wat er in diverse specialistische gebieden gaande is. De internationale vergelijkingen leren ons dat we nog niet bij de allerbesten behoren, dus er valt zeker nog wat te leren en te verbeteren. Ontmoet op deze eerste ‘Bijblijfsessie voor Verloskunde’ specialisten die niet alleen deskundig zijn, maar ook inspirerend kunnen vertellen. Alle sprekers houden een praktische voordracht waarbij hun kunde en kennis gerelateerd wordt aan het verloskundig vakgebied. Wat is uw rol, waar moet u op letten, wanneer en naar wie verwijst u?

Deze dag biedt u een gevarieerd programma. De ochtend openen we met de moderne vormen van pijnstilling en de daarbij horende voor- en nadelen. Vervolgens is er aandacht voor diabetes mellitus en komt de MDL-arts aan het woord. Ook behandelen we psychiatrische problemen in combinatie met zwangerschap. De ochtend sluiten we af met het beantwoorden van de vraag of medicatie in de zwangerschap nodig of gewenst is.

De middag vervolgen we met de laatste mogelijkheden en verwachtingen van de 13 weken echo en de nieuwste inzichten in foetale groeirestrictie. Én bespreken we de verloskundige aspecten van Covid-19: waar moeten we als verloskundig zorgverlener op letten in deze nieuwe tijd? Daarna gaan we naar de zwangeren die zich ‘met spoed’ melden: ‘the Golden Obstetric Hour’. We sluiten de dag af met een ‘actueel en controversieel’ thema: hoe belangrijk kan een Doula zijn, of kunnen we de ‘continue zorg’ voor de zwangere tijdens de bevalling op een andere wijze oplossen?

Kortom, een dag die u niet mag missen!

Online
Gezien de huidige maatregelen is fysiek samenkomen helaas nog niet mogelijk. Wij hebben daarom moeten besluiten deze nascholing geheel online te laten plaatsvinden (via livestream).

Datum donderdag 11 februari 2021
Locatie livestream
Plaats online

Accreditatie

Toegekend door NVOG, NAPA, VSR, Kwaliteitsregister V&V (5 pnt), KNOV (5 pnt cat. A/ 1 pnt basisechoscopie)
Bij gebleken belangstelling vanuit een bepaalde discipline wordt accreditatie aangevraagd

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 209
Bij inschrijven binnen 3 weken vóór de bijeenkomst: € 239

Doelgroep

(Klinisch) verloskundigen, gynaecologen, physician assistants, O&G verpleegkundigen, Doula’s / geboortecoach, perinataal psychiater en zij die hiervoor in opleiding zijn

Vanwege de op dit moment geldende regels van de Nederlandse corona-aanpak vindt deze nascholing online plaats (via livestream)

De Bijblijfsessie voor Verloskunde 2021

donderdag 11 februari 2021, online