Jeugdgezondheidszorg - Symposium

Terug naar agenda

Kinderorthopediecongres 2021

21 en 22 april 2021, Ede

Dit jaar begint het congres al op woensdag. En wel met een interactieve, praktische masterclass waarin je handvatten krijgt om patiënten met je taalgebruik meer comfort te bieden en het effect van je therapie te vergroten.

Masterclass Tools in de communicatie voor de kinderfysiotherapeut: de kracht van taal
In deze masterclass bespreken we het placebo-effect en het tegengestelde nocebo-effect met negatieve verwachtingen en effecten. Ook wordt uitvoerig ingegaan op de invloed van suggestief taalgebruik op klachten, zoals angst en pijn, en de invloed op het therapie-effect. Hierbij worden de belangrijkste principes van suggestief taalgebruik uitgelegd zodat u dit na afloop van de masterclass zelf kan toepassen. We laten dit zien aan de hand van voorbeelden uit de dagelijkse kinderfysiotherapiepraktijk. Hoe kun je je communicatietechnieken inzetten bij een kind dat angstig is na een operatie en niet durft te lopen of bij een kind met chronische pijn? Tot slot zal suggestief taalgebruik als onderdeel van medische hypnose aangestipt worden. De masterclass duurt 3 uur en begint om 14.00 uur of om 18.00 uur. Bij inschrijving kunt u de gewenste aanvangstijd aangeven. Schrijf u tijdig in want er zijn slechts een beperkt aantal plaatsen!

Kinderorthopediecongres 2021
Na het succesvolle, inspirerende 2e lustrumcongres stomen we door naar het Kinderorthopediecongres editie 2021 met als thema Pijn. En wel acute pijn. Vele kinderorthopedische ziektebeelden gaan gepaard met acute pijn die soms overgaat in chronische pijn. Hoe gaan kinderen om met pijn? Wat als er angst voor pijn en angst voor bewegen ontstaat? Hoe pakken we Somatisch Onverklaarbare Lichamelijke Klachten aan? Om tijdens dit congres zo dicht mogelijk bij de praktijk te blijven, werken we veel aan de hand van casuïstiek én hebben we een kinderfysiotherapeut als sidekick van de dagvoorzitter! 

Online én op locatie
Voor zover de corona-maatregelen het toestaan, vindt de Masterclass op locatie plaats en wordt het congres hybride (deels op locatie, deels online) georganiseerd. Toegekende accreditaties zijn eveneens geldig voor de online versie. Voor het online bijwonen van het congres geldt een gereduceerd inschrijfgeld. U kunt bij inschrijven uw voorkeur aangeven. Indien op de datum van het congres fysiek scholen niet mogelijk is, vindt dit geheel online plaats. Wij houden u op de hoogte. Wilt u overnachten, zie voor de mogelijkheden bij de ReeHorst: www.hotelreehorst.nl 

Datum 21 en 22 april 2021
Locatie ReeHorst
Plaats Ede

Accreditatie

Masterclass: aangevraagd bij KRF NL (algemeen en kinder)

Congres: toegekend door NVK, Kwaliteitsregister V&V (5 pnt); aangevraagd bij KRF NL (algemeen en kinder), Keurmerk Fysiotherapie, ABSG (AJN), ADAP, NVvP, VGN, NAPA, Registerpodoloog / Podoposturaaltherapeut (LOOP)

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt

€ 149 masterclass 21-4 op locatie
€ 239 congres 22-4 op locatie
€ 209 congres 22-4 online
€ 349 masterclass 21-4 op locatie/congres 22-4 op locatie
€ 319 masterclass 21-4 op locatie/congres 22-4 online


Bij inschrijven en betalen binnen 3 weken voorafgaand aan de masterclass en/of congres wordt het inschrijfgeld met € 30 verhoogd.

Doelgroep

Masterclass: kinderfysiotherapeuten

Congres: (kinder)orthopeden, (kinder)fysiotherapeuten, kinderoefentherapeuten, jeugdartsen, kinderartsen, revalidatieartsen, podotherapeuten, (register) podologen, orthopedisch instrumentenmakers, gipsverbandmeesters, manuele therapeuten, bewegingswetenschappers, verpleegkundig specialisten, jeugdverpleegkundigen en andere belangstellenden

Kinderorthopediecongres 2021

21 en 22 april 2021, Ede