Medisch specialismen - Symposium

Terug naar agenda

Herstel na Covid-19

donderdag 3 juni 2021, online

We stellen uw feedback op prijs, via deze link kunt u de evaluatie invullen: https://www.survio.com/survey/d/Y4B8P2O8E3A4S1G9Y

 

Behandeling van restschade vanuit diverse invalshoeken bekeken

De besmetting met het Covid-19 virus verloopt vaak grillig. Bij de een leidt het tot een IC-opname terwijl het bij de ander milde of zelfs geen klachten oplevert. Na herstel van de besmetting blijkt dat veel mensen restschade houden aan verschillende lichaamsfuncties. Veel mensen hebben nog lang na Covid-19 een verminderde belastbaarheid en last van autonome ontregelingsverschijnselen zoals verhoogde hartslag in rust, koorts na inspanning of overprikkelingsverschijnselen. Ook heeft een deel van de patiënten echt fysieke restschade, bijvoorbeeld aan spieren, zenuwen, longen, hart, geur/smaak of aan de hersenen. Veel mensen die Covid-19 hebben doorgemaakt, ervaren naast schade op het fysieke vlak ook emotionele en/of sociale problemen. Deze kunnen leiden tot beperkingen en uitval bij werk, sport en maatschappij.

Het betreft hierbij niet alleen mensen die een ziekenhuisopname hebben gehad maar ook mensen die de besmetting met Covid-19 thuis hebben doorgemaakt en zijn hersteld. Er wordt veel onderzoek gedaan naar restschade na een Covid-19 besmetting en er wordt steeds meer bekend over de diverse restklachten en de behandeling ervan.

In deze nascholing brengen we u graag op de hoogte van de verschillende vormen van restklachten die mensen ervaren na een Covid-19 besmetting. We gaan het hebben over vermoeidheid, schade aan de hersenen, pulmonale afwijkingen en lange termijn gevolgen. Ook de bevindingen van de patholoog komen aan bod, met de lessen die we daaruit kunnen leren voor de begeleiding van de patiënten. Op basis van de resultaten uit recente onderzoeken en klinische ervaring wordt de vertaalslag gemaakt naar de praktische behandeling van de verschillende restklachten. Het programma begint om 09.30 uur en eindigt circa 16.30 uur.

Datum donderdag 3 juni 2021
Locatie -
Plaats online

Accreditatie

Toegekend door ABC1, VRA, Keurmerk Fysiotherapie, ADAP (oefentherapeuten, ergotherapeuten en logopedisten), KRF NL (KNGF vrije deel), VSR, Kwaliteitsregister V&V en NVvPO (5 pnt)

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 209

Doelgroep

Huisartsen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, oefentherapeuten, logopedisten, revalidatieartsen, praktijkondersteuners, verpleegkundig specialisten, verpleegkundigen, SO; ook interessant voor maatschappelijk werkers, bedrijfs- en verzekeringsartsen, longartsen, psychologen

Herstel na Covid-19

donderdag 3 juni 2021, online