Huisartsgeneeskunde - Cursus

Terug naar agenda

Dermatoscopie voor de huisartsenpraktijk

20 mei, 1 juli 2021, regio Groningen

Deze cursus vindt online plaats

Twee bijeenkomsten & casuïstiek
Deze cursus vergroot de kennis van de diagnostiek van verdachte huidafwijkingen, met het blote oog en met de dermatoscoop. U krijgt meer grip op de plekjes waar de patiënt zich zorgen over maakt, maar die vaak goedaardig zijn. We richten ons op de diagnostiek van de 12 meest voorkomende groene en rode (maligne) vlaggen. Deze nascholing is bedoeld om differentiatie tussen goed en fout, pluis en niet-pluis te optimaliseren. Hierdoor vermindert het aantal onnodige ingrepen en verwijzingen. De nascholing bestaat uit twee dagdelen. In de tussenliggende weken oefent u in de eigen praktijk met het gebruik van de dermatoscoop. De docenten geven online feedback op de door u geuploade casuïstiek.

Gezien het karakter van de cursus is het aantal deelnemers beperkt tot 30.

Indien u niet in het bezit bent van een dermatoscoop kunt u voor deze cursus een exemplaar in bruikleen ontvangen of een scoop aanschaffen tegen gereduceerd tarief. Voor meer informatie en vragen kunt u contact opnemen met SCEM (0345) 576642 of scem@scem.nl.

Voorbereiding
Aanbevolen (niet verplicht): het leerboek Dermatoscopy - An Algorithmic Method Based on Pattern Analysis door Harald Kittler. U kunt deze uitgave bestellen via Amazon of Bol.com

Datum 20 mei, 1 juli 2021
Locatie online
Plaats regio Groningen

Accreditatie

10 punten voor huisartsen (ABC1)

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 500

Dit is inclusief het zakboekje 'Dermatoscopie voor de huisartsenpraktijk, de groene en rode vlaggen'

Doelgroep

Huisartsen

Deze cursus vindt online plaats

Dermatoscopie voor de huisartsenpraktijk

20 mei, 1 juli 2021, regio Groningen