Online Nascholing - Live webinar

Terug naar agenda

Live webinar: Neurologisch onderzoek bij kinderen - Tools, Trics en Tips

dinsdag 8 juni 2021

 Uitzending: 20.00 uur - 21.15 uur

'Het opfrissen van uw klinische blik loont!'

De afgelopen jaren is vaak gevraagd de achtergronden en het uitvoeren van neurologisch onderzoek nogmaals de revue te laten passeren. Voor veel zorgverleners is het lang geleden dat hieraan aandacht is besteed, terwijl neurologische problemen in de dagelijkse praktijk vaak voorbijkomen.

Daarom dit webinar over het neurologisch onderzoek bij kinderen: wat ziet u en wat kunt u ermee? Onderwerpen die aan bod komen zijn het onderzoek van cognitie en gedrag, tonus, motoriek en coördinatie. Aan de hand van filmpjes kijken we samen naar kinderen van allerlei leeftijden, krijgt u handvatten hoe te kijken en te interpreteren wat u ziet.

Na het volgen van dit webinar bent u in staat basaal neurologisch onderzoek bij kinderen uit te voeren en kunt u een aantal klassieke beelden herkennen.

Docent
Jolanda Schieving, kinderneuroloog, Radboudumc

Datum dinsdag 8 juni 2021

Accreditatie

Toegekend door NVK ( 1 pnt); aangevraagd bij ABSG, Keurmerk fysiotherapie, kwaliteitsregister V&V, VSR en ADAP. Huisartsen ontvangen accreditatiepunten via de regeling ‘25% nascholing buiten het eigen vakgebied’. Fysiotherapeuten ontvangen punten in KRF / Vrij deel via uploaden certificaat met toekenning Keurmerk Fysiotherapie

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 39

Indien u ook deelneemt aan het congres Kinderneurologie op 3 september ontvangt u € 10 korting op het inschrijfgeld (geef dit aan op het inschrijfformulier).

Doelgroep

Jeugdartsen, (kinder)fysiotherapeuten, kinderartsen, jeugd- en kinderverpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, (kinder)oefentherapeuten, ergotherapeuten en huisartsen

Live webinar: Neurologisch onderzoek bij kinderen - Tools, Trics en Tips

dinsdag 8 juni 2021