Medisch specialismen - Symposium

Terug naar agenda

Leven en werken met en na infectieziekten

vrijdag 1 oktober 2021, Ede

Dit symposium vindt hybride plaats (deels op locatie, deels online)

Wij stellen uw mening op prijs, via deze link kunt u de evaluatie invullen waarvoor dank:

https://www.survio.com/survey/d/M2W6G4L7B7E6T5Q2K

 

Infectieziekten staan in het middelpunt van de belangstelling. Hoe moeten we na de acute fase omgaan met het coronavirus en met de vaccinaties? En met patiënten die niet goed herstellen na de infectie? De ontwikkelingen gaan razendsnel. Een mooie gelegenheid om ook stil te staan bij infectieziekten die al langer in ons midden zijn. Wat zijn overeenkomsten, verschillen, wat de state-of-the-art in preventie en behandeling? En wat is de betekenis daarvan voor de mogelijkheden om te werken? Om uw rol in de advisering en beoordeling van werknemers met een infectieziekte en hun werkgevers optimaal in te vullen, is het van groot belang goed op de hoogte te zijn van de actuele ontwikkelingen in diagnostiek en behandeling.

Daarom wordt u dit jaar tijdens de thematische bijblijfsessie allereerst bijgepraat over de ontwikkelingen rond COVID-19. Door de omvang van de pandemie en het vele onderzoek neemt de beschikbare kennis snel toe. Longarts Nicoletta Morelli geeft een update van relevante nieuwe inzichten. C-support past de lessen uit de Q-koorts epidemie toe bij het ondersteunen en adviseren van mensen met langdurige COVID-klachten, met aandacht voor de gevolgen op alle leefgebieden. 

Na de lunch bespreken we een aantal andere veel voorkomende infectieziekten. Zo komt Lymeziekte steeds vaker voor in Nederland en leidt geregeld tot discussie. Professor Joppe Hovius staat stil bij de vragen die hierbij spelen. MDL-arts prof.dr. Rob de Man bespreekt virale hepatitis, een ziekte waarbij werknemers zowel risico-lopers als risico-vormers kunnen zijn. Prof.dr. Kees Brinkman is als internist-infectioloog al zijn hele loopbaan nauw betrokken bij de ontwikkeling en verbetering van de medische zorg voor hiv-patiënten. In de afgelopen 25 jaar is er veel gebeurd op dit gebied.

Met deze kennis kunt u beter rekening houden met beperkingen en prognose en daardoor bijdragen aan de inzetbaarheid van werkenden met een infectieziekte.

Op locatie én online 
Deze bijeenkomst vindt hybride plaats (deels op locatie, deels online), u kunt bij inschrijven uw voorkeur aangeven. 

Datum vrijdag 1 oktober 2021
Locatie ReeHorst
Plaats Ede

Accreditatie

Toegekend door ABSG en Kwaliteitsregister V&V (5 pnt)

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 365
Bij inschrijven binnen 3 weken vóór de bijeenkomst: € 395

Online deelnemen
Het inschrijfgeld bedraagt: € 335
Bij inschrijven binnen 3 weken vóór de bijeenkomst: € 365

Doelgroep

Verzekeringsartsen en bedrijfsartsen; ook interessant voor sociaal-medisch verpleegkundigen en praktijkondersteuners BA

Dit symposium vindt hybride plaats (deels op locatie, deels online)

Leven en werken met en na infectieziekten

vrijdag 1 oktober 2021, Ede