Mondzorg - Symposium

Terug naar agenda

Landelijke Dag voor de Preventieassistent 2022

vrijdag 8 april 2022, Ede

Let op: locatie is gewijzigd!

De oplopende besmettingen en de onzekerheid die dit geeft, heeft ons doen besluiten de Landelijke Dag voor de preventieassistent te verzetten naar de lente. Temeer omdat we jullie naast nascholen deze editie ook willen verrassen en verwennen. Dit kan helaas alleen fysiek.

Hét symposium voor de preventieassistent steekt in een nieuw jasje: verfrissend, mix van kennis, verdieping, beleving, hands-on, interactie, ontmoeting en humor met als dagvoorzitter de zingende dokter Ernst van de Pasch.

Ook dit jaar biedt deze dag volop nieuwe informatie op het gebied van de Mondzorg. Naast het plenaire programma kun je deelnemen aan verdiepende masterclasses (parallel gehouden) over trauma in het kindergebit en paro-preventie met als thema Mondonderzoek. Daarnaast zijn er demonstraties, casusbesprekingen en een lunchsessie. Uiteraard is er een ludieke afsluiting en kiezen we een Preventieproject van het Jaar 2022.

In de ochtend gaan we kijken wat er aan ‘foutjes’ te zien is op röntgenfoto’s bij jeugdigen. Ook zal er aandacht zijn voor slechte mondzorg bij arme kinderen met tips en adviezen over mogelijkheden om deze mensen toch te helpen. Aan de hand van anekdotes en grappige voorvallen word je verder meegenomen in de belevingswereld van mensen met een (lichte) verstandelijke beperking en krijg je tips en adviezen over hoe met deze cliënten om te gaan. Mondzorg voor mensen met een verstandelijke beperking is nooit saai, verloopt zelden routinematig en is altijd maatwerk. Ook word je mee genomen in de belevingswereld van kinderen met ASS.

In de middag ervaar je hoe je door middel van het maken van een tekening de impact van je boodschap kunt vergroten. Simpele, verhelderende tekeningen verhogen de energie, trekken de aandacht en prikkelen het brein! Tot slot wordt, aangezien een kwart van de Nederlandse bevolking bang is om naar de tandarts te gaan, Virtual Reality Exposure Therapie (VRET) besproken die een behandeling op maat biedt waarbij de patiënt wordt blootgesteld aan bestaande angsten. Kortom, een veelzijdige dag die je niet mag missen!

Verkiezing Preventieproject van het Jaar
Voorkomen is beter dan genezen. Een vakkundige preventieassistent is onmisbaar, een goede samenwerking tussen tandarts, mondhygiënist en preventieassistent is essentieel. Daarom organiseert SCEM ook in 2022 de verkiezing ‘Preventieproject van het Jaar’. Doe mee en til samen met je team het vakgebied preventieve mondzorg naar een hoger plan. Presenteer jouw/jullie preventieproject, samenwerkingsverband, best practice of onderzoek op het gebied van preventie in de mondzorg. Binnenkort volgt meer informatie.

Volgt ons ook op facebook:  

Datum vrijdag 8 april 2022
Locatie ReeHorst
Plaats Ede

Accreditatie

Vermelding in het Register Preventieassistenten aangevraagd

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 229

Bij 4 of meer tegelijk inschrijvende en betalende deelnemers van dezelfde organisatie geldt een korting van € 20 per deelnemer

Doelgroep

Preventieassistenten, mondhygiënisten, tandartsassistenten en overige geïnteresseerden zijn van harte welkom

Let op: locatie is gewijzigd!

Landelijke Dag voor de Preventieassistent 2022

vrijdag 8 april 2022, Ede