Online Nascholing - Live webinar

Terug naar agenda

Long Covid - twee live webinars

donderdag 2 december 2021, online

Via deze link kunt u de evaluatie invullen, waarvoor dank: 

https://www.survio.com/survey/d/R6F0M9J3L3A0Q4V4R

 

Webinar 1: Long Covid - klachten en behandeling
donderdag 4 november 20.00 – 21.15 uur

Steeds meer wordt duidelijk dat veel mensen restklachten overhouden aan een COVID-besmetting. Deze groep is zeer gevarieerd. Van patiënten die langdurig op de IC behandeld zijn tot mensen die de infectie met milde klachten thuis hebben doorgemaakt. Zowel ouderen met overgewicht als jonge fitte studenten kunnen last houden van lange-termijnklachten. In dit webinar bespreken we vanaf wanneer er écht sprake is van restklachten, hoe u als zorgverlener de verschillende klachten herkent en hoe het vervolgtraject eruit kan zien voor uw patiënt. Want één ding is zeker: er is geen standaardprogramma voor een Long Covid patiënt!

Webinar 2: Long Covid - achtergronden en verdieping
donderdag 2 december 20.00 – 21.15 uur

Veel mensen houden restklachten over aan een COVID-besmetting. Het betreft een diverse groep, van patiënten die langdurig op de IC behandeld zijn tot mensen die de infectie met milde klachten thuis hebben doorgemaakt. Wat de situatie nog complexer maakt, is dat veelvoorkomende klachten als vermoeidheid, kortademigheid en concentratieverlies verschillende oorzaken kunnen hebben. In dit webinar bespreken we de theoretische achtergrond bij veelvoorkomende klachten. Deze kennis zal u zeker helpen om een gefundeerde keuze te maken bij de inzet van uw therapie.

P.S. u kunt zich nog inschrijven voor alleen het webinar van 2 december

Datum donderdag 2 december 2021
Locatie -
Plaats online

Accreditatie

Toegekend door ABC1, Keurmerk Fysiotherapie (ook geldig voor KRF NL vrije deel), ADAP en ABSG (2 punten)

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 39

Doelgroep

Huisartsen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, bedrijfsartsen en verzekeringsartsen; andere belangstellenden eveneens van harte welkom

Long Covid - twee live webinars

donderdag 2 december 2021, online