Medisch specialismen - Symposium

Terug naar agenda

De Bijblijfsessie 2022

vrijdag 21 januari 2022, online

Nu geheel online

Wij stellen uw mening op prijs, via deze link kunt u de evaluatie invullen: https://www.survio.com/survey/d/F7F2G3W5J1K8W8C8Q

 

Actuele ontwikkelingen uit de kliniek voor verzekerings- en bedrijfsartsen

In de succesvolle reeks Bijblijfsessies houden we u ook in 2022 weer op de hoogte van actuele klinische ontwikkelingen. Om als generalist een goed geïnformeerde, volwaardige gesprekspartner te zijn (voor cliënt en behandelend collega’s) wilt u immers goed op de hoogte blijven. Volgens de vertrouwde formule praten  gerenommeerde specialisten u op efficiënte manier bij over wat er in relevante specialismen gaande is, met een accent op aspecten die invloed hebben op de belastbaarheid.

Zo legt Gisela Terwindt, hoogleraar Neurologie met als aandachtsgebied paroxysmale hersenaandoeningen, uit waarom migraine niet gewoon hoofdpijn is en wat de nieuwe behandelingsmogelijkheden zijn. Daarna vertelt gynaecoloog Claire Stramrood, gespecialiseerd in psychische klachten rond zwangerschap en bevalling, over de bevalling als traumatische ervaring die zelfs PTSS kan veroorzaken. Er is soms veel discussie of het ‘wel echt door de bevalling komt’, wat niet bevorderlijk is voor herstel en re-integratie. 

Bedrijfsfysiotherapeut Léon Gardien bespreekt de waaier aan gezondheidsrisico’s van thuiswerken. Aan de hand van praktijkvoorbeelden wordt uitgelegd waar we op moeten letten en welke oplossingen er zijn. Oogarts Maarten Copper praat ons bij over de actuele oogheelkundige kennis over (vaak miskende) vasculaire retinopathieën en slechtziendheid. Ook de stand van zaken rond netvliesloslatingen, glaucoom en cataract komt aan bod. 

Atriumfibrilleren, de meest voorkomende hartritmestoornis, is zeker geen onschuldige aandoening. U hoort hoe om te gaan met de belastbaarheid en re-integratie van patiënten met deze aandoening. Klinisch psycholoog/psychotherapeut Jeroen Bakker sluit de dag af met een blik op uw eigen functioneren in de spreekkamer. In gesprek met uw patiënt heeft u namelijk zelf ook invloed op de onderlinge afstemming. Hoe gaat dit in zijn werk en wat kunt u doen om zoveel mogelijk een bron van co-regulatie te zijn?

Een dag vol essentiële informatie dus!

Datum vrijdag 21 januari 2022
Locatie livestream
Plaats online

Accreditatie

Geaccrediteerd door ABSG en Kwaliteitsregister V&V (5 punten)

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 320

Bovenstaand bedrag betreft online deelname

Doelgroep

Verzekerings- en bedrijfsartsen; ook interessant voor sociaal-medisch verpleegkundigen en arbeidsdeskundigen

Nu geheel online

De Bijblijfsessie 2022

vrijdag 21 januari 2022, online