vrijdag 21 januari 2022, online
Nu geheel online
Wij stellen uw mening op prijs, via deze link kunt u de evaluatie invullen: https://www.survio.com/survey/d/F7F2G3W5J1K8W8C8Q
Actuele ontwikkelingen uit de kliniek voor verzekerings- en bedrijfsartsen
In de succesvolle reeks Bijblijfsessies houden we u ook in 2022 weer op de hoogte van actuele klinische ontwikkelingen. Om als generalist een goed geïnformeerde, volwaardige gesprekspartner te zijn (voor cliënt en behandelend collega’s) wilt u immers goed op de hoogte blijven. Volgens de vertrouwde formule praten gerenommeerde specialisten u op efficiënte manier bij over wat er in relevante specialismen gaande is, met een accent op aspecten die invloed hebben op de belastbaarheid.
Zo legt Gisela Terwindt, hoogleraar Neurologie met als aandachtsgebied paroxysmale hersenaandoeningen, uit waarom migraine niet gewoon hoofdpijn is en wat de nieuwe behandelingsmogelijkheden zijn. Daarna vertelt gynaecoloog Claire Stramrood, gespecialiseerd in psychische klachten rond zwangerschap en bevalling, over de bevalling als traumatische ervaring die zelfs PTSS kan veroorzaken. Er is soms veel discussie of het ‘wel echt door de bevalling komt’, wat niet bevorderlijk is voor herstel en re-integratie.
Bedrijfsfysiotherapeut Léon Gardien bespreekt de waaier aan gezondheidsrisico’s van thuiswerken. Aan de hand van praktijkvoorbeelden wordt uitgelegd waar we op moeten letten en welke oplossingen er zijn. Oogarts Maarten Copper praat ons bij over de actuele oogheelkundige kennis over (vaak miskende) vasculaire retinopathieën en slechtziendheid. Ook de stand van zaken rond netvliesloslatingen, glaucoom en cataract komt aan bod.
Atriumfibrilleren, de meest voorkomende hartritmestoornis, is zeker geen onschuldige aandoening. U hoort hoe om te gaan met de belastbaarheid en re-integratie van patiënten met deze aandoening. Klinisch psycholoog/psychotherapeut Jeroen Bakker sluit de dag af met een blik op uw eigen functioneren in de spreekkamer. In gesprek met uw patiënt heeft u namelijk zelf ook invloed op de onderlinge afstemming. Hoe gaat dit in zijn werk en wat kunt u doen om zoveel mogelijk een bron van co-regulatie te zijn?
Een dag vol essentiële informatie dus!
Datum | vrijdag 21 januari 2022 |
Locatie | livestream |
Plaats | online |
Geaccrediteerd door ABSG en Kwaliteitsregister V&V (5 punten)
Het inschrijfgeld bedraagt: € 320
Bovenstaand bedrag betreft online deelname
Verzekerings- en bedrijfsartsen; ook interessant voor sociaal-medisch verpleegkundigen en arbeidsdeskundigen
Nu geheel online
U kunt ons bereiken via onderstaande gegevens
deelnemersadministratie
vrijdag 21 januari 2022, online