Paramedisch - Symposium

Terug naar agenda

Expertisedag voor (kinder)fysiotherapeuten 2022

vrijdag 9 september 2022, Veenendaal

De eerste ‘Expertisedag voor (kinder)fysiotherapeuten’ werd door u beoordeeld met een 8! Vandaar dat we een tweede editie voor u hebben voorbereid, want als (kinder)fysiotherapeut word je dagelijks met zeer uiteenlopende hulpvragen geconfronteerd die een complexe medische achtergrond kunnen hebben. Het is daarom goed op de hoogte te blijven van wat er in diverse specialistische gebieden gaande is om nog betere zorg te kunnen verlenen aan de patiënt.

Deze dag, onder leiding van kinderfysiotherapeut Sascha van der Velden, biedt wederom een gevarieerd programma. Het centrale thema in de ochtend is Bewegen; u leert beter te begrijpen en te zien waarom een kind beweegt zoals het beweegt: wat kan hieraan ten grondslag liggen. Heeft u bijvoorbeeld weleens gedacht aan de relatie slapen en bewegen, en de invloed van slaapproblemen op het uitvoeren van uw fysiotherapeutisch programma. U leert wat u als kinderfysiotherapeut kunt bijdragen in het signaleren en behandelen van slaapproblemen, en hoe u kind en ouders goede evidence based adviezen geeft. Ook wordt u meegenomen in de prikkelverwerking bij kinderen die hun lijf niet goed voelen. Uiteraard is er aandacht voor gewrichtsklachten, wanneer moet u insturen? De ochtend wordt afgesloten met ‘Recognition needs exposure, metabole ziekten: een klinische les’.

's Middag zoomen we in op het verbeteren van uw handelen als (kinder)fysiotherapeut. In een wat langer deel over kinderneurologie kijken we naar bewegingsstoornissen en licht traumatisch hersenletsel. De middag wordt afgesloten met een praktische lezing over kennis en logica. Kennis geeft zelfvertrouwen wat kan leiden tot een gevoel van vanzelfsprekendheid. Logica is slechts een persoonlijke perceptie en kennis is mooi om te hebben maar je haalt er veel meer uit als je er kritisch mee omgaat. Ooit jezelf kunnen betrappen op tunnelvisie?!

Ook jij wordt vast dagelijks met zeer uiteenlopende hulpvragen geconfronteerd. Blijf daarom op de hoogte van wat er speelt in de diverse specialistische gebieden. Alle sprekers relateren hun praktische verhaal aan het fysiotherapeutisch vakgebied. Kortom, wederom een zeer afwisselende leerzame dag die u niet mag missen!

Datum vrijdag 9 september 2022
Locatie De Basiliek
Plaats Veenendaal

Accreditatie

toegekend Keurmerk Fysiotherapie, KRF NL (algemeen), ADAP (5 pnt)

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 239

Doelgroep

(Kinder)fysiotherapeuten, (kinder)oefentherapeuten

Expertisedag voor (kinder)fysiotherapeuten 2022

vrijdag 9 september 2022, Veenendaal