Medisch specialismen - Symposium

Terug naar agenda

De Bijblijfsessie Ouderengeneeskunde 2022

woensdag 9 maart 2022, Ede

Een dag vol praktische informatie en recente ontwikkelingen

De zorg rondom kwetsbare ouderen is continu in ontwikkeling. Innovaties kunnen het leven van ouderen en hun zorgverleners prettiger en beter maken. In de lawine van informatie valt het echter niet mee te destilleren wat voor uw vak, met zijn vele facetten, relevant is. Daarom brengt de Bijblijfsessie ook dit jaar compact een aantal actuele praktische wijzigingen in beeld, met sprekers die zijn geselecteerd op inhoud, presentatievaardigheid en de praktische vertaalslag. De interactieve benadering hanteert de formule ‘wat is het probleem, hoe herken ik het, wat doe ik eraan en wat zijn de valkuilen’, waarbij de specialist wordt aangevuld door de dagvoorzitter, een praktiserend SO. Hierbij hebben we ook oog voor wat u (nog) wel behandelt en wat niet (meer) als het leven de laatste fase heeft bereikt. Wanneer begint u een behandeling, maar zeker ook wanneer stopt u daarmee, en wat is er mogelijk als niet ‘alles’ meer mogelijk is?

Deze editie bespreken we wat te doen als bewegen pijn doet en het lopen minder wordt; wanneer opereren en wanneer niet? Ook hoort u op welk moment de nefroloog te bellen bij het vermoeden van acute nierschade. En we behandelen hoe een dysbiose in de darmen ontstaat en hoe u deze aanpakt.

In de middag is er een ‘spreekuur Oogproblemen’ en een ‘spreekuur KNO’, over de meest voorkomende afwijkingen en hun behandelingen. Uiteraard is hierbij voldoende tijd vragen te stellen aan de specialisten, die beide specifiek affiniteit hebben met oudere patiënten.

In het laatste blok vertelt specialist ouderengeneeskunde Dick Verburg over de invloed van de persoonlijkheid op het omgaan met verlies van functies en zelfstandigheid in de laatste levensfase. En collega Jeroen Janssens neemt u mee in de complexe wereld van de Wet Zorg en Dwang. Wat was ook alweer de bedoeling, wat is de stand van zaken, en waar liggen de uitdagingen? De hele dag is er ruim aandacht voor uw vragen en eigen casuïstiek.

Datum woensdag 9 maart 2022
Locatie ReeHorst
Plaats Ede

Accreditatie

Toegekend door ABC1/Verenso en VSR (6 pnt); geriaters en huisartsen kunnen gebruik maken van de regeling '25% buiten eigen vakgebied'

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 269

Doelgroep

Specialisten ouderengeneeskunde, verpleegkundig specialisten, geriaters, gerontologen; ook interessant voor huisartsen en revalidatieartsen

De Bijblijfsessie Ouderengeneeskunde 2022

woensdag 9 maart 2022, Ede