Huisartsgeneeskunde - Cursus

Terug naar agenda

Dermatoscopie voor de huisartsenpraktijk

Twee bijeenkomsten & oefenen in de eigen praktijk
Deze cursus vergroot de kennis van de diagnostiek van verdachte huidafwijkingen, met het blote oog en met de dermatoscoop. U krijgt meer grip op de plekjes waar de patiënt zich zorgen over maakt, maar die vaak goedaardig zijn. We richten ons op de diagnostiek van de 12 meest voorkomende groene en rode-/maligne vlaggen. Deze nascholing is bedoeld om de differentiatie tussen goed en fout, pluis en niet pluis te optimaliseren. Hierdoor vermindert het aantal onnodige excisies en verwijzingen.

De nascholing bestaat uit twee bijeenkomsten van elk 3,5 uur. Nadat u tijdens de eerste middag alle benodigde kennis en tips heeft gekregen, verzamelt u in de tussenliggende weken in de eigen praktijk patiëntcasuïstiek met verdachte huidafwijkingen uit de top 12, gebruikmakend van de dermatoscoop. De tweede middag wordt de casuïstiek besproken en van verdere uitleg voorzien. 

Gezien het karakter van de cursus is het aantal deelnemers beperkt tot 25.

Dermatoscoop
Indien u niet in het bezit bent van een dermatoscoop kunt u voor deze cursus een exemplaar in bruikleen ontvangen of bij de eerste bijeenkomst een scoop aanschaffen tegen gereduceerd tarief. Voor meer informatie en vragen kunt u contact opnemen met SCEM (0345) 576642 of scem@scem.nl.

Datum 17 mei, 5 juli 2022
Locatie volgt
Plaats regio Tilburg

Accreditatie

Toegekend voor 10 punten bij ABC1

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 550

(inclusief zakboekje 'Dermatoscopie voor de huisartsenpraktijk, de groene en rode vlaggen')

Doelgroep

Huisartsen

Dermatoscopie voor de huisartsenpraktijk

17 mei, 5 juli 2022, regio Tilburg