Medisch specialismen - Cursus

Terug naar agenda

De kunst van contact met je patiënt

dinsdag 21 juni 2022, Soesterberg

Als het goed loopt, is de behandelrelatie met uw patiënt bijna vanzelfsprekend. Maar het wordt een hele opgave als deze ingewikkeld wordt. De spanning is hoog. Emoties lopen op. Emotionele ‘blauwe plekken’ worden ongewild geraakt. Of de patiënt tegenover u lijkt mijlenver van u verwijderd. Contact in de behandelcontext, van korte of van lange duur, vraagt van u de kunst van het laveren, van afstemmen en doseren, van co-reguleren. U hebt uw professionele expertise en u hebt een taak te doen, maar in het contact bent u uw eigen instrument. Gewild of ongewild bent u in gesprek met uw patiënt een bron van emotionele regulatie of juist disregulatie. Welke factoren spelen hierin een rol en hoe stuurt u het contact?

Op basis van nieuwe concepten vanuit onder andere de gehechtheidstheorie en de interpersoonlijke neurobiologie biedt deze scholing concrete inzichten en handvatten die de effectiviteit van de communicatie met uw patiënt vergroten. U leert uw eigen reacties, die van uw patiënt én de interactie tussen u beiden beter te begrijpen. Daarnaast krijgt u de kennis en vaardigheden om deze interactie beter te sturen.

Kortom, een praktische cursus waarmee u morgen in uw werk aan de slag kunt.

De nascholing begint om 09.00 uur (registratie vanaf 08.30 uur) en wordt rond 16.30 uur afgesloten.

Docent
Jeroen Bakker, klinisch psycholoog/psychotherapeut/relatie & gezinstherapeut, is ruim 25 jaar werkzaam in de GGZ. Hij heeft een vrijgevestigde praktijk en is als docent voor post-master opleidingen verbonden aan het Radboud Centrum Sociale Wetenschappen te Nijmegen.

Datum dinsdag 21 juni 2022
Locatie Kontakt der Kontinenten
Plaats Soesterberg

Accreditatie

6 punten toegekend door ABAN (geldig voor alle BIG-erkende specialismen); bij voldoende belangstelling uit een discipline wordt aanvullend accreditatie aangevraagd.

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt:

Artsen € 595
Niet-artsen € 495

Doelgroep

Voor iedereen die te maken heeft met situaties waarin ingewikkelde interactie met de patiënt van invloed is op de behandelrelatie.

De kunst van contact met je patiënt

dinsdag 21 juni 2022, Soesterberg