Mondzorg - Symposium

Terug naar agenda

Landelijke Dag voor de Preventieassistent 2023

vrijdag 31 maart 2023, Ede

Ook in deze editie is er weer volop aandacht voor actuele onderwerpen binnen de mondzorg op het gebied van preventie, hygiëne en omgang met patiënten. Op de vertrouwde, interactieve wijze word je bijgepraat door enthousiaste sprekers die expert zijn binnen hun vakgebied.

Wat staat er zoal op het programma? We beginnen met de white spots na het dragen van een beugel, welke aandachtspunten zijn er na het verwijderen van de apparatuur. Wat zijn de valkuilen in de preventie en voorlichting als de wereld van het kind zich splitst door gescheiden ouders? Ook krijg je tools en handvatten hoe je tot een goed preventief behandelplan komt. Welke stappen doorloop je bij de totstandkoming? De 3 pitches Preventieproject mogen natuurlijk niet ontbreken.

Na de lunch wordt het preventieproject van het jaar gekozen! Jij beslist uiteraard ook nu weer mee. Daarna kijken we naar mondademen. Dit heeft niet alleen gevolgen voor het gebit maar beïnvloed de gehele gezondheid. En wist jij dat je ook een rol hebt bij het voorkomen van hart- en vaatziekten? We laten je weten welke bijdrage jij kunt leveren. Tenslotte word je meegenomen in de wereld van pubers en leer je de do’s en don’ts van effectief communiceren met pubers over hun gebit, het belang van poetsen, een gezond mondhygiëne, energydrinks en flossen. Dagvoorzitter Juliette Grimbergen zorgt voor een luchtige interactieve omlijsting.

Kortom, een dag die je niet mag missen!

Preventieproject van het jaar: voorkomen is beter dan genezen
Een vakkundige preventieassistente is onmisbaar, een goede samenwerking tussen tandarts, mondhygiënist en preventieassistent essentieel. Daarom organiseren wij ook ditmaal de verkiezing Preventieproject van het jaar. Doe mee en til samen met je team het vakgebied preventieve mondzorg naar een hoger plan. Presenteer jouw/jullie preventieproject, samenwerkingsverband, best practice of onderzoek op het gebied van preventie in de mondzorg. Stuur je project met een korte inhoudelijke omschrijving en foto, naar scem@scem.nl

 

Datum vrijdag 31 maart 2023
Locatie ReeHorst
Plaats Ede

Accreditatie

Vermelding in het Register Preventieassistenten wordt aangevraagd

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 239

Bij tegelijk inschrijven van 4 of meer deelnemers uit dezelfde organisatie geldt een korting van € 20 per persoon op het inschrijfgeld.

Doelgroep

Preventieassistenten; mondhygiënisten, tandartsassistenten en overige geïnteresseerden zijn van harte welkom

Landelijke Dag voor de Preventieassistent 2023

vrijdag 31 maart 2023, Ede