Online Nascholing - Live webinar

Terug naar agenda

Motiveren kun je toch wel leren!

dinsdag 29 november 2022, online

oorspronkelijke datum 20 september

Uitzending: 19.00 uur – 21.00 uur

Hoe krijg je mensen met een chronische aandoening op het juiste pad? Hoe zorg je ervoor dat mensen hun therapie trouw blijven volgen, hun oefeningen niet alleen doen als ze last hebben en hun aangepaste leefstijl blijvend kunnen veranderen? De coronaperiode heeft niet geholpen: de sportscholen waren dicht, de kilootjes vlogen er aan en mensen ervaarden teveel stress om te stoppen met roken.

Je hebt vast wel eens een training Motivational Interviewing gedaan om je patiënten zo goed mogelijk te motiveren. Denk je alles te weten van motiverende gesprekken? De praktijk is helaas vaak anders. Intrinsieke motivatie is een belangrijke voorspeller van toekomstig (lange termijn) gedrag. Hoe meer intrinsieke motivatie, hoe beter iemand zijn gedrag kan veranderen.

In dit actieve webinar vol praktische voorbeelden vertelt Stijn van Merendonk over zijn ervaringen en zijn motto: "Gemotiveerde patiënten? Dat heb je zelf in de hand!". 


Stijn is expert en trainer in Motiverende Gespreksvoering en door zijn jarenlange ervaring in het zelf toepassen van de methodiek in diverse settingen en bij verschillende doelgroepen, is hij als geen ander in staat om een brug te slaan tussen de theorie van gedragsverandering en de dagelijkse praktijk. Hij geeft een ‘booster’ motiveren, vol praktische voorbeelden en met een vleugje humor. Ook vertelt diabetesverpleegkundige Bela Pagrach over haar eigen ervaringen met het begeleiden van patiënten.

Klaar voor veel interactie en een beetje humor? En op zoek naar iets wat je morgen meteen kunt toepassen in de praktijk? Dan is dit webinar iets voor jou.

Datum dinsdag 29 november 2022
Locatie -
Plaats online

Accreditatie

Aangevraagd bij NVvPO, Kwaliteitsregister V&V, Keurmerk fysiotherapie (ook geldig voor KRF NL vrije deel); bij voldoende belangstelling wordt aanvullend accreditatie aangevraagd

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 29

Doelgroep

Praktijkondersteuners, -verpleegkundigen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, oefentherapeuten, diëtisten, leefstijlcoaches, logopedisten, maatschappelijk werkers en overige belangstellenden zoals huisartsen

oorspronkelijke datum 20 september

Motiveren kun je toch wel leren!

dinsdag 29 november 2022, online