Gynaecologie / Verloskunde - Symposium

Terug naar agenda

De Bijblijfsessie voor Verloskunde 2023

vrijdag 10 februari 2023, Amersfoort

De jaarlijkse update over nieuwe ontwikkelingen

Voor de professional in de geboortezorg is het vandaag de dag een grote uitdaging om alle ontwikkelingen bij te houden. Enerzijds gaat het om nieuwe inzichten in al langer bestaande verloskundige problemen, anderzijds moet je ‘bijblijven’ als het gaat om innovaties die de kwaliteit van de verloskundige zorg nog verder kunnen verbeteren.

Je ontmoet tijdens deze bijblijfsessie sprekers uit verschillende vakgebieden zoals o.a. de gynaecoloog, de neonatoloog, de diëtist, de klinisch geneticus en de psycholoog. Zij houden een praktisch verhaal waarbij hun kunde en kennis gerelateerd wordt aan het verloskundig vakgebied met als rode draad: Wat is uw rol, waar moet je op letten, wanneer en naar wie verwijs je?

Tijdens alweer de derde editie van de ‘Bijblijfsessie voor Verloskunde’ worden de volgende onderwerpen besproken:
Gewichtsverandering en obesitas is een factor die tijdens een vrouwenleven op meerdere momenten invloed kan uitoefenen. Deze rol tijdens de adolescentie, vruchtbare periode, zwangerschap en postmenopauze wordt in vogelvlucht toegelicht met kans voor vragen en discussie. Minder leven instructie; nog altijd winst te behalen specifieke instructie die leidt tot daling van de à terme sterfte. Geboorte late prematuur, maar hoe ziet na een goede start de toekomst eruit? Stuitbevalling op all fours de fysiologische beloop van de stuitbevalling en hoe kun je ingrijpen als de bevalling stagneert. ARFID en zwangerschap een weinig bekende eetstoornis die leidt tot aanzienlijk gewichtsverlies. Meer over de oorzaken en behandeling. Oncologische bijbevindingen NIPT, wat betekent het voor de zwangere om zo’n uitslag te krijgen en hoe gaat u hiermee om? Borderline en zwangerschap een zorgelijke combinatie voor moeder, kind en hulpverlener.

Samenvattend, een prachtig programma op een dag die u niet mag missen!

Datum vrijdag 10 februari 2023
Locatie Eenhoorn Meeting Center
Plaats Amersfoort

Accreditatie

Toegekend door KNOV, NAPA, NVOG (5 pnt), Verpleegkundig Specialisten Register, Kwaliteitsregister V&V (6 pnt).
Bij gebleken belangstelling vanuit een bepaalde discipline wordt accreditatie aangevraagd

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 249

Doelgroep

(Klinisch) verloskundigen, gynaecologen, physician assistants, verpleegkundig specialisten, verpleegkundigen O&G, kraamverzorgenden, DOULA’s / geboortecoach

De Bijblijfsessie voor Verloskunde 2023

vrijdag 10 februari 2023, Amersfoort